Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Ściągnąłem plugin ipbwi_v3001_beta ze strony http://ipbwi.com/ i próbuję go zainstalować. Próbuję, ale mam pewne problemy. Mam zainstalowany na serwerze WordPress, a w nim katalog "forum", w którym znajduje się IPB.

Folder ipbwi oraz plik wordpressLoadIPBWI.php wrzuciłem do wp-content/plugins, a następnie znów folder ipbwi do głównego katalogu, tak jak pisało w instrukcji. W WordPressie w zakładce "Wtyczki" pojawiło mi się IPBWI, lecz przy próbie aktywacji dostaję informację :

Warning: require_once(/home/wintools/public_html/admin/api/api_core.php) [function.require-once]: failed to open stream: No such file or directory in /home/wintools/public_html/wp-content/plugins/ipbwi/lib/ips_wrapper.inc.php on line 6

Zauważyłem, że ścieżka powinna wyglądać tak: /home/wintools/public_html/forum/admin/api/api_core.php, więc w pliku ips_wrapper.inc.php poprawiłem tą ścieżkę i jeszcze pozostałe. Teraz dostaję informację "Wtyczka nie mogła zostać włączona, ponieważ spowodowała wystąpienie krytycznego błędu." , bez żadnych innych parametrów. Nie wiem co powoduje ten błąd. Czy to ma związek z tym że forum mam w katalogu WordPressa ? Powinno być na odwrót ? Wordpress w katalogu forum ?

Opublikowano

Próbowałem dziś, ale coś mi błędy wyskakują po przeniesieniu do swoich folderów... Drive Error przy próbie instalacji. Edytowałem ścieżki katalogów w plikach, żeby było poprawnie. A nie można tego edytować w którymś pliku ? Żeby korzystało z podanego katalogu. A i dodam, że plik wordpressLoadIPBWI.php musiałem wziąć z paczki ipbwi_2.07, ponieważ w paczce ipbwi_v3001_beta takiego pliku nie było. Może to jest związane z tym ?

Opublikowano

Tutaj ostatni plik, jaki się zapisał:

http://wklej.to/RYtn

Wygląda na błędy Galerii. A czy po przeniesieniu trzeba wyczyścić ten folder cache...?

• Manager
Opublikowano

Na moje to znaczy, że jest zapisany plik konfiguracyjny ( weź go wyczyść ), bo skrypt próbuje odpalić kody, a nie instalować:

Error: Table 'wintools_7tools.ibf_conf_settings' doesn't exist

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano

Na moje to znaczy, że jest zapisany plik konfiguracyjny ( weź go wyczyść ), bo skrypt próbuje odpalić kody, a nie instalować:

Chodzi o plik conf_global.php ? Czy wpis w bazie danych ? Czy o całkiem co innego ? Dopiero zaczynam zabawe z ipb

Opublikowano

Ale ja już mam te skrypty zainstalowane. Wordpressa i IPB. Tylko chcę teraz doinstalować ipbwi, aby połączyć bazy userów. Chyba że istnieje jakiś inny lepszy mod do tego celu ? Tylko żeby był darmowy :)