Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam w tej chwili 12 forów które różnią się od siebie tylko logiem i domeną. Stoją na 12 instancjach aplikacji i 12 bazach. Żeby usprawnić prace nad nimi chciałbym je postawić na jednej instancji forum IPB (12 baz zostaje). Pytanie - jak to zrobić?

Mój plan to:

1. Zmiana lokalizacji folderów cache i upload tak by były unikalne dla każdego z forów.

2. Zmiany w conf_global.php tak by ładowana była odpowiednia lokalizacja w zależności od domeny.

Wszystko inne pozostaje takie samo.

Czy sądzicie że da się to tak zrobić?

Może ktoś już ma doświadczenia w łączeniu instalacji forów IPB?

Opublikowano

Chodzi mi o to że w tej chwili mam 12 aplikacji forum, a dzięki takiemu manewrowi pozostanie mi tylko jedna aplikacja. Mniej kont do logowania się i upgradowania, czy też podmiany kodów.

IP.Converge (z tego co wiem) odpowiada za współdzielenie loginów, a to nie jest sprawa o której piszę.

• Manager
Opublikowano

No raczej nie tak napisałeś, bo pisałeś, że 12 baz zostaje - pytanie zatem - po co?

Chcesz, by wszystkie bazy obsługiwał jeden zestaw skryptu? Szczerze, to tak jeszcze nie kombinowałem, ale jak to mówią - nie ma rzeczy niemożliwych i pewnie w jakiś sposób można to zrobić.

Z ciekawości: jakie masz te 12 for? :P

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.