Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam forum oparte o IPB 3.0.5. Ostatnio pojawiła się konieczność stworzenia ankiety, której wyniki będą widoczne tylko dla bardzo ograniczonego grona osób. Taka ankieta niby-anonimowa w temacie dość prywatnym (dobrowolne opłaty za utrzymanie serwera). Zależy mi, by użytkownicy nie mogli się dowiedzieć kto głosował "ja chcę się zrzucić", przy czym ja (jako admin) muszę wiedzieć kto się zgłosił, żeby rozesłać namiary na konto. Istnieje taka możliwość (może modyfikacja) dla IPB 3.x? Szukałem i za nic znaleźć nie mogę...

• Manager
Opublikowano

Witaj,

obawiam się, że bez pogrzebania w skinie i w kodzie tego nie zrobisz, gdyż gotowej modyfikacji do tego nie kojarzę. To bardzo konkretne zastosowanie, zatem jeśli nie masz predyspozycji do napisania tego samodzielnie, służy Ci dział Giełda.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano (edytowane)

Wielkie dzięki za szybką odpowiedź. Tylko się zastanawiam czy zostałem dobrze zrozumiany - interesuje mnie takie rozwiązanie, żeby głosujący widzieli jedynie ile osób głosowało (jak w ankiecie prywatnej), ale żeby wybrane grupy miały dostęp do "who voted" (jak w ankiecie publicznej). Z tego co widziałem było coś podobnego do IPB 2.x (przez bodaj "logi ankiet" dostępne w ACP dla admina, mod "View Polls Logs"), istnieje też coś takiego dla phpBB...

Edytowane przez kwinto
  • Manager
Opublikowano

Tak, to była modyfikacja autorstwa terabyte, ale logi były dostępne PO instalacji tejże aplikacji. Głosy oddane wcześniej nie dało się podejrzeć.

---

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

A ja się podepnę pod temacik ;)...

po pierwsze - czy jest możliwość ustawienia czasu trwania ankiety ?

I drugie pytanko - powiedzcie mi co zrobić, żeby wyniki ankiety po zagłosowaniu były niewidoczne np. do zakończenia trwania ankiety...

pozdr.

• Manager
Opublikowano

A ja bym wolał, byś się nie podpinał. :P

Ad 1 - nie ma opcji, jedynie możesz ustawić 'czas tematu' :a: jeśli ten dobiegnie końca to i dołączona ankieta również. Choć są WIELKIE prośby do IPSu, by jednak ankieta po tym czasie była aktywna, jak widać IPS pozostaje nieugięty :a: co rozumiem, bo prośba nielogiczna.

Ad 2 - Wracamy do punktu pierwszego - kiedy następuje owe 'zakończenie ankiety'?

P.s. polej. :szczerbaty:

---

Opublikowano (edytowane)

Oki - więc może inaczej - czy jest możliwość żeby żeby wyniki ankiety były anonimowe do czasu zakończenia tematu ? ... Ogólnie chodzi mi o to jak ukryć wyniki :)

ps. Następnym razem sie nie będę podpinał :P

ps. no ja mam już dawno polane lagerlouts.gif

pozdr.

Edytowane przez barmanpl
  • Manager
Opublikowano

Może być z tym problem, bo wyniki są parsowane w locie.. <_< Rzuć okiem w widok tematu :a: topicViewTemplate :a: :a: pollDisplay

<ol>
					<foreach loop="poll_choices:$pollData[ $questionID ]['choices'] as $choiceID => $choiceData">
						<if test="showingResults:|:$showResults">
							<li>
								<span class='answer'><if test="hasVoters:|:is_array( $choiceData['voters'] ) AND in_array( $this->memberData['member_id'], array_keys( $choiceData['voters'] ) )"> {parse replacement="your_vote"} </if>{$choiceData['choice']}</span>
								<if test="viewVoters:|:$poll['poll_view_voters'] AND is_array( $choiceData['voters'] ) AND $this->settings['poll_allow_public'] AND $choiceData['votes']">
									<a href='#' class='votes' id='l_voters_{$questionID}_{$choiceID}' title='{$this->lang->words['poll_view_voters']}'>({$choiceData['votes']} {$this->lang->words['poll_votes']} [{$choiceData['percent']}%] - <strong>{$this->lang->words['poll_view']}</strong>)</a>
								<else />
									<span class='votes'> ({$choiceData['votes']} {$this->lang->words['poll_votes']} [{$choiceData['percent']}%])</span>
								</if>
								<if test="votersJs:|:$poll['poll_view_voters'] AND is_array( $choiceData['voters'] ) AND $this->settings['poll_allow_public'] AND $choiceData['votes']">
									<script type='text/javascript'>
										$('l_voters_{$questionID}_{$choiceID}').observe('click', ipb.topic.showVoters.bindAsEventListener( this, {$questionID}, {$choiceID} ) );
										if( Object.isUndefined( ipb.topic.poll[ $questionID ] ) ){
											ipb.topic.poll[ $questionID ] = [];
										}

var users = "";

<foreach loop="poll_voters:$choiceData['voters'] as $id => $member">
											users += "<a href='{parse url="showuser={$member['member_id']}" base="public" seotitle="{$member['members_seo_name']}" template="showuser"}'>{$member['members_colored_name']}</a> {parse template="user_popup" group="global" params="$member['member_id'],$member['members_seo_name']"}<if test="lastVoter:|:$member['_last'] == 0">, </if>";
										</foreach>
										ipb.topic.poll[ $questionID ][ $choiceID ] = { name: "{$choiceData['choice']}", users: users};
									</script>
								</if>
								<p class='progress_bar topic_poll' title='{$this->lang->words['poll_percent_of_vote']} {$choiceData['percent']}%'>
									<span style='width: {$choiceData['percent']}%'><span>{$this->lang->words['poll_percent_of_vote']} {$choiceData['percent']}%</span></span>
								</p>
							</li>
						<else />
							<if test="multiVote:|:$choiceData['type'] == 'multi'">
								<li><input type='checkbox' id='choice_{$questionID}_{$choiceID}' name='choice_{$questionID}_{$choiceID}' value='1' class='input_check' /> <label for='choice_{$questionID}_{$choiceID}'>{$choiceData['choice']}</label></li>
							<else />
								<li><input type='radio' name='choice[{$questionID}]' id='choice_{$questionID}_{$choiceID}' class='input_radio' value='{$choiceID}' /> <label for='choice_{$questionID}_{$choiceID}'>{$choiceData['choice']}</label></li>
							</if>
						</if>
					</foreach>
				</ol>

Może coś wspólnie wymyślimy.

---

Opublikowano (edytowane)

Wiesz co - no tu jest problem bo nie jestem adminem na tym forum i nie mam wjazdu na i do jego ACP również... Próbowałem zapytać w jego imieniu :)...

To ostatnie pytanie i juz nie męczę :)...

Teoretycznie głosy nie powinny być widoczne (przynajmniej tak mi sie wydaje ;)) jeśli nie zaznaczę tej opcji co na screenie:

przechwytywanieq.png

Chyba że ona służy do czegoś zupełnie innego, bo zaznaczając ją czy nie - nic sie nie zmienia :)

Czy jedyne wyjście to zaznaczenie tej opcji w ACP na "nie" i wtedy głosy będzie widział dany użytkownik dopiero po zagłosowaniu (tzn. przed zagłosowaniem nie będzie można podejrzeć głosów ) - dobrze kombinuję ? :D

przechwytywaniem.png

Pzodr.

Edytowane przez barmanpl
Opublikowano

Oki - czyli wszystko jasne ;)... Swoją drogą troszkę panowie z IPS'u popsuli ten skrypt :( - w wersji 2.x był w/g mnie dużo przyjemniejszy ;)

Dziękować za pomoc i podrówka ;)

pzodr.

• Manager
Opublikowano

Problem ROZWIĄZANY. Jeśli są jakiekolwiek wątpliwości, pytania proszę o założenie nowego tematu.

Wszelkie uzasadnione reklamacje/pretensje/sugestie/rady przyjmuje ekipa forum.

---

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.