Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej,

Nie mam wielkiego doświadczenia przy modyfikacji IP.B3, ale zastanawiam się nad skonstruowaniem modyfikacji, która przy włączonym nofollow omijała by ten atrybut dla linków z białej listy.

Problem jest jeszcze taki, że nie chcę modyfikować żadnych plików jądra forum, aby nie mieć problemów z jego aktualizacją w przyszłości.

Dlatego mam pytanie czy jest szansa, aby napisać taką modyfikację poprzez jakiegoś hooka i żyć długo i szczęśliwie? :) Czy może bez modyfikacji forum\admin\sources\classes\bbcode\custom\default.php się nie obejdzie?

Dziękuje z góry za wszelakie wskazówki i przemyślenia.

Opublikowano

No na pewno nie warto w szczególności, ze to nie jest małe forum.

Myślałem, że może da radę nadpisać jakimś hookiem tę funkcję z tego pliczku.. Na razie zajmę się jeszcze jedną modyfikacją, a nad tym będę musiał jeszcze pomyśleć.

Tak czy siak dzięki za wszystkie pomysły. :)

• Manager
Opublikowano

Przesłonić można było tylko klasy z modules_admin/ i modules_public/. Teraz w nowej wersji ( 3.1 ) zostało to rozbudowane o klasy i pewne wewnętrzne dane w metodach. Trzeba to sprawdzić dokładniej.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano (edytowane)

To z przesłanianiem tej funkcji może być problem, ale właśnie sprawdziłem i w bazie zapisywany jest BBCODE, a nie fullHTML, więc w sumie może uda się ustawić na follow dla wszystkich i załatwić to gdzieś między bbcode, a samym skinem.

Ciężki temat, ale zaraz poruszę może jeszcze lepszy w nowym temacie :)

Edytowane przez ltyszko