Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Właśnie zainstalowałem Invision Power Blog, jednak poszukiwanej przeze mnie odpowiedzi nie znalazłem na forum (jeśli takowa istnieje, proszę o nakierowanie). Moim celem jest utworzenie 1 głównego blogu, który będzie automatycznie ładowany po wejściu na stronę (tzw. portal). Dotychczas próbowałem poprzez zdefiniowanie stałej:

define( 'IPS_DEFAULT_PUBLIC_APP', 'blog' );

Jednak powyższe rozwiązanie ładuje jedynie aplikacje blog (a nie właściwy o id 1). Zatem w jaki sposób mogę osiągnąć pożądany efekt?

Opublikowano

Tak, chcę aby blog o id x pełnił funkcję "portalu", za pomocą powyższej stałej przekierowałem na domena.pl/blog/ jednak potrzebuje przenieś jeszcze id jako drugi parametr.

Opublikowano

Dupliacte - Nie mogłem edytować

Poradziłem sobie z problemem w połowie (utworzyłem przekierowanie w index.php):

if($_SERVER['REQUEST_URI'] == '' OR $_SERVER['REQUEST_URI'] == '/')
{
header("Location: adres blogu");
}

Prawdopodobnie można przekierować w htaccess index.html na adres blogu :). -> nie będzie śladu przekierowań

Opublikowano

Wciąż zostaje pewne niedociągnięcie, tj. nagłówek oraz adres (niestety lubię przyczepić się szczegółów, jednak można to naprawić przez mod rewrite).

• 3 tygodnie później...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.