Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Od jakiegoś czasu pracuję nad pewnym hookiem do ipb.

Moje pytanie brzmi następująco: Z jakiej zmiennej w templatce można pobrać id autora postu i nick osoby zalogowanej?

Pozdrawiam,

GeXeM

Opublikowano

Witam,

ID osoby zalogowanej powinieneś wiedzieć. W czasie inicjacji klasy, czyli konstruktor inicjuje się te dane. Metoda, która Cię interesuje to $this->registry->member()->fetchMemberData();

Oczywiście, żeby się dostać do tej zmiennej musisz mieć rejestr przypisany do pola klasy ( nie konieczne ). A ID osoby piszącej post w jakim bicie?

Jeżeli Ci pomogłem, nie zapomnij proszę o kliknięciu - add.png

Możesz liczyć na moją pomoc z zakresu: PHP5, MySQL, JavaScript i Ajax | W trakcie nauki CSS i xHTML!

W sprawie pomocy z zakresu IP.Board służę pomocą w dziale Zaawansowane programowanie IP.Board

Proszę o nie wysyłanie próśb PW o prywatną pomoc - pomagam JEDYNIE na forum lub na zlecenie!

Opublikowano

Inaczej. Moja wina, źle to napisałem i temat też jakiś tak źle napisałem. Przepraszam.

Moja modyfikacja ma pobierać dla każdego postu ID użytkownika, który napisał dany post i nazwę użytkownika przeglądającego obecnie temat oraz wstawiać button z ID użytkownika i nazwą obecnie przeglądającego.

Po kliknięciu w owy przycisk user dostanie wiadomość PW (napisałem już kod odpowiadający za to) i przeniesie osobę, która kliknęła w ten owy button na stronę o takim zestawieniu

http://jakis-tam-adres/id/ID_AUTORA_POSTU/name/NAZWA_UZYTKOWNIKA_PRZEGLADAJACEGO/

Przykład

Post usera: XXX

User YYY klika przycisk zawarty obok przycisków Odpowiedz, Cytuj, itd. Przenosi go na stronę podaną w code, w adresie której będą zawarte informacje o userze, XXX, wg. wzorca, który podałem.

(Następnie po prawidłowej weryfikacji (też napisałem już do tego kod) user XXX dostanie PW o potwierdzonej operacji, ale to już inna "bajka")