Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie.

Mój problem polega na załącznikach do postów , zostało to raz ustawione przez znajomego i było ok , obecnie nie ma możliwości dodania załącznika do postu gdyż podaje za duży plik chociaż jest to 90 KB , proszę o pomoc i dokładnie opisanie gdzie to mogę zmienić , ustawić bo jestem laikiem i to moje pierwsze spotkanie z IPB , nadmieniam że nie znam sie na PHP itd , nie jestem informatykiem :-);

Pozdrawiam

• Manager
Opublikowano

Witaj ponownie,

sprawa jest banalnie prosta - jeśli wywala informację o zbyt dużych plikach etc., to należy zmienić to w edycji grupy:

ACP :):D Użytkownicy :D Member Groups :) Grupy :D (wybór grupy do edycji ) :a: Globalne :):DWysyłanie plików

Gdzie to masz możliwość różnorakich ustawień limitów dla zadanej grupy.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano

Witaj ponownie,

sprawa jest banalnie prosta - jeśli wywala informację o zbyt dużych plikach etc., to należy zmienić to w edycji grupy:

ACP :):D Użytkownicy :D Member Groups :) Grupy :D (wybór grupy do edycji ) :a: Globalne :):DWysyłanie plików

Gdzie to masz możliwość różnorakich ustawień limitów dla zadanej grupy.

No właśnie nie jest taka banalnie prosta bo we wszystkich ustawieniach mam 0 czyli nie ma limitów a wielkość pliku jest również limitowana przez serwer PHP i obecnie wynosi: 3072M :-) inny pomysł ? :-)

• Manager
Opublikowano

No to serwer kwasi..

Ustalmy - nie ma bugu w skrypcie.. Jest bug w serwerze. Teraz trzeba go znaleźć.

Czy dobrze rozumiem, że np. 90kb pliku nie da się dodać, a np. 15kb można? Jaki komunikat błędu dokładnie się pojawia?

---

Opublikowano

No to serwer kwasi..

Ustalmy - nie ma bugu w skrypcie.. Jest bug w serwerze. Teraz trzeba go znaleźć.

Czy dobrze rozumiem, że np. 90kb pliku nie da się dodać, a np. 15kb można? Jaki komunikat błędu dokładnie się pojawia?

Co byś nie dodał podaje komunikat : Ten plik jest zbyt duży by go wysłać .

• Manager
Opublikowano

Taka, że to żaden fachowiec.

Po raz wtóry piszę - nie ma bugu w skrypcie. No zrozum to wreszcie. Jeśli coś nie działa, to tylko i wyłącznie jest to problem na serwerze. Będę to powtarzać do upadłego, bo taki błąd byłby wieki temu zauważony i poprawiony, o ile by był w skrypcie.

Jeśli piszę skrypt to mam na myśli kod źródłowy, a nie jego konfigurację. Tak i tak wygląda w porządku.

---

Opublikowano (edytowane)

Taka, że to żaden fachowiec.

Po raz wtóry piszę - nie ma bugu w skrypcie. No zrozum to wreszcie. Jeśli coś nie działa, to tylko i wyłącznie jest to problem na serwerze. Będę to powtarzać do upadłego, bo taki błąd byłby wieki temu zauważony i poprawiony, o ile by był w skrypcie.

Jeśli piszę skrypt to mam na myśli kod źródłowy, a nie jego konfigurację. Tak i tak wygląda w porządku.

Ok czyli potrzebuje kogos kto sprawdzi cała konfiguracje IPB....czekam na propozycje naprawy mojego forum :-) , pozdrawiam

kontakt : [email protected]

Edytowane przez Dychowski
  • 3 tygodnie później...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.