Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam

Napisałem dwa tematy i doszliśmy do sedna problemu i po konsultacji Davida i Najdmana a więc dwóch ludzi którzy zajmują się zawodowo serwerami i IPB , problem jest nadal nie rozwiązany i nikt nie zna odpowiedzi. Sytuacja wyglada następująco : zakupiłem IP Download i chciałbym pakować sobie na serwerek pliczki 2 gb ale niestety nie da się bo serwer mimo ustawienia file_size 2000 mb wykrzacza się i sypie całe forum , nie da się załaczników nagle do postów dodawać, są problemy z logowaniem etc. , natomiast przy ustawieniu file_size 200 mb zachowuje sie stabilnie i jest wszystko ok , problem jest z przeliczaniem przez IPB i dla przykładu podam jak to wyglada :

przykład:

ustawione 32M:

Wykorzystano 69,89 MB z nieograniczonego limitu miejsca na załączniki (maksymalny rozmiar pojedynczego pliku to 32 MB)

a jak ma ustawione 3GB;

Wykorzystano 69,89 MB z nieograniczonego limitu miejsca na załączniki (maksymalny rozmiar pojedynczego pliku to -939524096 bajtów) - czyli się bardzo ładnie wysypuje.

Zna ktoś może przyczynę takiego stanu rzeczy , jakieś obejście tego ? a może IPB Download ma jakieś ograniczenie ?

Pozdrawiam serdecznie

Andrzej

Edytowane przez Dychowski
  • Manager
Opublikowano

Kurcze, nie wiem, jak to mam jeszcze Wam tłumaczyć.

Jeden, jedyny kod wyświetlający tę wartość:

$ini_max			= @ini_get( 'upload_max_filesize' ) ? @ini_get( 'upload_max_filesize' ) : $this->lang->words['g_cannotobt'];

Co robi funkcja ini_get()?

Ano to:

Gets the value of a configuration option

Nie powtarzaj w kółko, że to błąd serwera czy IP.Downloads, bo to wina serwera/wersji PHP - czegoś NIE związanego ze skryptem.

Skrypt wyświetla wartość z ustawień serwera - nic więcej nic mniej.

Jakoś na dH mam maksymalny rozmiar pliku ustawiony na 200M:

invisionizepl_-1274489683-U1.png

Da się? Da się. Trzeba się tylko przyłożyć. Ja się na serwerach nie znam. Sprawdzałem na localhoście i wystarczy, że zmienię ten wpis w pliku php.ini i zrestartuję serwer.

I nie masz nic innego do roboty, jak znaleźć inny serwer, z innym adminem. Ten jak widać nie może sobie z tym poradzić.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano (edytowane)

Kurcze, nie wiem, jak to mam jeszcze Wam tłumaczyć.

Jeden, jedyny kod wyświetlający tę wartość:

$ini_max			= @ini_get( 'upload_max_filesize' ) ? @ini_get( 'upload_max_filesize' ) : $this->lang->words['g_cannotobt'];

Co robi funkcja ini_get()?

Ano to:

Nie powtarzaj w kółko, że to błąd serwera czy IP.Downloads, bo to wina serwera/wersji PHP - czegoś NIE związanego ze skryptem.

Skrypt wyświetla wartość z ustawień serwera - nic więcej nic mniej.

Jakoś na dH mam maksymalny rozmiar pliku ustawiony na 200M:

invisionizepl_-1274489683-U1.png

Da się? Da się. Trzeba się tylko przyłożyć. Ja się na serwerach nie znam. Sprawdzałem na localhoście i wystarczy, że zmienię ten wpis w pliku php.ini i zrestartuję serwer.

I nie masz nic innego do roboty, jak znaleźć inny serwer, z innym adminem. Ten jak widać nie może sobie z tym poradzić.

Witam

Spokojnie Davidzie , napisałem tylko na czym stoję obecnie a sytuacja jest paradoksalna bo moje forum od tygodnia robią fachowcy i nie mogą sobie z tym poradzić , podkreślam jeszcze raz , jestem laikiem i cytuje słowa adminów , nie słyszałem jeszcze o takim przypadku żeby były takie problemy i to z tak małym forum ale żeby mieć pewność , że Twoja opinia daje 100% pewności że to jednak serwer , bardzo bym Cię prosił zrób taki test j/w ale z max rozmiarem 3000M a wtedy możemy spokojnie zamknąć temat i wiemy gdzie jest problem na 100% , na razie mam Twoją opinie która diagnozuje iż jest to 100% wina serwera i opinie administratora IONIC który mówi że 100% to nie wina serwera a ja laik nadal nie mam poprawnie funkcjonującego forum dlatego taki mój apel , prośba bo zamieszczając taki screen udowadniamy wreszcie gdzie jest wina i pies pogrzebany , tak to na razie mam zapewnienia dwóch stron że fajnie i wina nie leży po stronie ich dziedzin , będę wdzięczny Davidzie za taki test z Twojej strony bo wtedy mam już ja 100% pewności i słowa które napisałeś wyżej będą poparte konkretami i wiem co mam dalej robić.

Pozdrawiam i dzięki wielkie za pomoc

Andrzej

P.S. A ja mam ustawione 3074M i to nie problem , problem ze stabilnością czyli że forum sie sypie przy takiej konfiguracji , na dowód screen z ustawieniem.

post-2219-1274529438,0141_thumb.png

Edytowane przez Dychowski
  • Manager
Opublikowano

Ok, w jaki sposób się forum sypie? Pytam, bo w pierwszym poście tego tematu, przedstawiłeś informację, że wyświetla niepoprawną liczbę MB na jeden plik, a teraz w ostatnim screenie, że jest OK.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.