Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Mam mały problem z odpaleniem polaczenia z Twitterem. Z Facebookiem bez klopotu a z Twitterem gorzej :) Widze, że na forum tu macie Twittera aktywnego więc byc może bedziecie w stanie mi coś podpowiedzieć. Jak sprawa wyglada:

IPB w wersji 3.1

Poprawna konfiguracja polaczenia z Twitterem, czyli zalozona aplikacja podane poprawnie wartosci dla Consumer Key i Consumer Secret

I teraz jak wyglada proces rejestracji

Odpala stronke Twottera gdzie sie loguje, potrem Twitter pyta czy zezwalam na dostep do mojego konta utworzonej aplikacji, zatwierdzam chwilke mieli i ... ostatecznie odpala sie moja strona logowania na forum a po koncie ani sladu.

W logach wyglada to tak:

Twitrer przekazuje do skryptu okreslone parametry:

/interface/twitter/index.php?m=0%C2%AE=1&key=a00b54e6cfda7e2c75c909b31as38dbd&oauth_token=qQq1mBalOJkGFDRV9LsZkwtlJ0K3OwIAVMIAn9M2u8o&oauth_verifier=06HAja2hJGFDOvVf55M6dvteNggyiZGuPCZVA HTTP/1.1" 302 - "-" "Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.1; pl; rv:1.9.2.3) Gecko/20100401 Firefox/3.6.3"

Potem leci przekierowanie 302

/index.php?app=core&module=usercp&tab=members&area=twitter HTTP/1.1" 302 - "-" "Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.1; pl; rv:1.9.2.3) Gecko/20100401 Firefox/3.6.3"

a potem

/index.php?&app=core&module=global&section=login&do=form HTTP/1.1" 200 5510 "-" "Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.1; pl; rv:1.9.2.3) Gecko/20100401 Firefox/3.6.3"

no i co mozna to sie zalogowac lub znowu kloiknac w ikonke twittera i powrocici do tej samej strony logowania.

Co moze byc nie tak, moze czegos gdzies jeszcze w Panelu nie wlaczylem?

Z gory dziekuje za podpowiedz.

Dodam jeszcze bo zapomnialem, ze konfiguracja polaczenia wykonana jest wg opisu:

http://community.invisionpower.com/resources/documentation/index.html?record=349

Edytowane przez krisko
Opublikowano

Niestety to nic nie zmienia, w sumie bez wzgledu na to czy podasz CallBack URL taki jak w instrukcji IPB czy glowna domenke forum Twitter w obu przypadkach bedzie przesylal dane do tego samego skryptu czyli:

interface/twitter/index.php?m=0%C2%AE=1&key=c918305fd9747faf2d74e743f76058a1&oauth_token=Yl4sRwaBdswW68xW6ELYr9k0E3CVx8M1cqe0eFnCo&oauth_verifier=YVRnnLWxtjyfY1AJ8LyPo397DX5nxv8iem6HSKNQN2k

problem w tym, ze u mnie odpalenie tego konczy sie uruchomieniem strony do logowania i nie ma sladu po dzialnosci modulu Twitter Connect :)

• Manager
Opublikowano

Czyli rozumiem, że po zalogowaniu się poprzez T na forum nie widać tego konta? Co na to IPS? Być może masz jakąś funkcję na serwerze wyłączoną i nie pozwala to na poprawne działanie.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano

Już sprawa wyjaśniona, to był błąd wersji 3.1, po zainstalowaniu ostatniego patcha komunikacja z twitterem działa jak powinna :)

• Manager
Opublikowano

Problem ROZWIĄZANY. Jeśli są jakiekolwiek wątpliwości, pytania proszę o założenie nowego tematu.

Wszelkie uzasadnione reklamacje/pretensje/sugestie/rady przyjmuje ekipa forum.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.