Skocz do zawartości

Po upgrade do 3.1.1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

1. Nie mogę wyszukać opcji SZYBKI TEMAT - gdzie sie go uaktywnia ?2. Pomimo wyboru każdej możliwej opcji przy rejestracji konta (aktywacja mailem, aktywacja przez admina, brak) zawsze pokazuje się,

Rejestracja zakończona pomyślnie. Administrator zdecydował o sprawdzaniu wszystkich kont przed dopuszczeniem ich do pisania na forum. Administrator został powiadomiony o tej rejestracji.
a user nie otrzymuje maila aktywującego. Trafia pomimo to do oczekujących na aktywację z tytułem user e-mail activaction. Nie wiem, co jest nie halo - takie cos mam od zmiany na wersję 3.0.5. Edytowane przez MotyF
Opublikowano

Szybki temat: ;)

Nasz kolega już siedział za piracką wersję IPB, Ty też możesz
† Będziemy bronić SB po kres naszych sił †
Nie ma bolca na izolca!!!
Tłumaczes Power

• Manager
Opublikowano

Ad 1 - masz wyżej. ;)

Ad 2 - strzelałbym w grzebanie w plikach, ale dopiero po aktualizacji to niemożliwe.. Dwa pytania:

jakieś mody od spraw rejestracyjnych, zarządzanie kontami?

pasowałoby znaleźć w bazie danych w tabeli z ustawieniami klucz tego ustawienia i aktualną wartość - być może cache ustawień się nie odświeżyło.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano (edytowane)

Ad 1 - masz wyżej. ;)

Ad 2 - strzelałbym w grzebanie w plikach, ale dopiero po aktualizacji to niemożliwe.. Dwa pytania:

jakieś mody od spraw rejestracyjnych, zarządzanie kontami?

pasowałoby znaleźć w bazie danych w tabeli z ustawieniami klucz tego ustawienia i aktualną wartość - być może cache ustawień się nie odświeżyło.

Co do modów, mam 1 hooka, który pokazuje na górze ile osób czeka na aktywację.

Która to tabela w bazie?

PS. Wyłaczyłem hooka i nadal to samo więc to chyba nie on.

Edytowane przez MotyF
Opublikowano

E no no na pewno nie on.

Tabela: core_sys_conf_settings

Klucz: reg_auth_type

Tak widnieje w bazie, dodając conf_default user - to samo. Jak powinno wyglądać?

post-229-036447700 1277378632_thumb.jpg

Opublikowano (edytowane)

Wpisz to też w conf_value i sprawdź. Oczywiście po tym przebuduj cache w ACP.

.

Możesz zobaczyć jak to u Ciebie wygląda? Jak zmieniam możliwości - zmienia się wpis w conf_value oprócz funkcji , gdzie user sam aktywuje konto. Od tego służy user. Ale brak wpisu wymusza użycie default czyli user.

Ale zmienię i przebuduje

PS. I nic, przebudowałem cache a dodatkowo ustawiłem obie wartości jako 0 - czyli none. I dalej tekst o adminie. W bazie jest ok, cache przebudowane. Z czego system dane zaciąga?

Edytowane przez MotyF
Opublikowano

Nie mam innego forum, a tutaj nie testuję nic. :)

Zobacz jakie masz wpisy w bazie :)