Skocz do zawartości

ROZWIĄZANY: Problem z nieprzeczytanymi po upgrade do 3.1.1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam,

W weekend zrobiłem upgrade forum z wersji 3.0.5 do wersji 3.1.1. Pomijając skina, który musze jeszcze zupgradeować, kilka hooków, które muszę zaktualizować forum działa całkiem nieźle. Pojawił się jednak problem z wiadomościami nieprzeczytanymi, który wygląda tak:

Klikam "pokaż nieprzeczytane" (tłumaczenie własne), pokazuje (prawidłowo) kilka ostatnich postów oraz kilka (nieprawidłowo) już przeczytanych wątków. Te już przeczytane można "zniknąć" na dwa sposoby: przeczytać je ponownie lub - zagwozdka - nie czytać ich, ale za to przeczytać wszystkie faktycznie nowe. Jak się te prawidłowe przeczyta te nieprawidłowe też znikają z widoku "view new items"...

[Edit]: użycie "oznacz wszystkie jako przeczytane" nie pomaga

Podejrzewam problem z bazą danych (zduplikowane identyfikatory wątków?) będący wynikiem upgrade'u, tylko nie wiem gdzie szukać.

Help, hilfe, na pomość, ratunku....

Edytowane przez kwinto
Opublikowano

W profilu użytkownika jest: "Show me all content that i have not read"

W ACP jest ustawione w "Settings: CPU Saving & Optimization":

- Enable Topic Marking Tracking? - yes

- Cookie Topic Marking: No unread query - no (ustawienie na "yes" nic nie zmienia)

- Topic Marker Save Frequency - each page load

• Manager
Opublikowano

Wg mnie bug, bo też to czasami mam.. Swego czasu Matt, pisał, że oznaczanie czytanych for przyprawia go o ból głowy, ale walczy z tym dalej.. :) Także cóż, cierpliwości.. :)

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano (edytowane)

Problem rozwiązany przez support IPB:

Sometimes MySQL servers don't like to use a INSERTO INTO ... ON DUPLICATE KEY query, I have switched your board to use the old REPLACE INTO one instead. The edit I made is in the file "ips_kernel\classDbMysql.php", find:

define( 'REPLACE_TYPE', 2 );

Replace With:

define( 'REPLACE_TYPE', 1 );

Od wczoraj nie pojawił się ani jeden "nieprzeczytany przeczytany" post.

[Edit]: Chciałem tylko zauważyć, że przed upgrade do 3.1.1 (czyli w 3.0.5) takich problemów nie było.

Edytowane przez kwinto
  • Manager
Opublikowano

Ciekawe..

Podobna rada została już napisana: http://community.invisionpower.com/resources/documentation/index.html/_/knowledge-base/recurring-non-version-specific-issues/changes-in-admin-cp-not-taking-effect-r199

Nie wiedziałem, że do tego to również ma się odnosić..

No sprawdzimy.. :)

---

Opublikowano (edytowane)

Zmieniłem właśnie wg. rady i wydawało się ok, aż tu taki kwiatek (patrzcie na datę tego posta na dole):

post-1040-062450800 1277548416_thumb.png

Jak wejdę w ten temat i jeszcze raz w Nową zawartość to temat znika. Zobaczymy, może dalej będzie już cały czas dobrze.

Edytowane przez vBB
gallery_1_2_27047.jpg
Opublikowano

No ja wszystkie ciasteczka wywaliłem, w acp odświeżyłem cache (o ile dobrze zrozumiałem z linka wrzuconego przez DawiPi'ego "cache not updating properly"), i użyłem "oznacz wszystkie jako przeczytane" w widoku "pokaż nieprzeczytane". Od wczoraj na moim forum pojawiło się sporo postów, żaden "nieprzeczytany przeczytany" się nie pojawił..

• Manager
Opublikowano

Problem ROZWIĄZANY. Jeśli są jakiekolwiek wątpliwości, pytania proszę o założenie nowego tematu.

Wszelkie uzasadnione reklamacje/pretensje/sugestie/rady przyjmuje ekipa forum.

---

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.