Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Chciałem się dowiedzieć, czy jest to możliwe i w jaki sposób, aby zrobić nowy bbcode, który działał by jak bbcode 'Dodaj grafikę', czyli pojawiało by się po kliknięciu na przycisk w polu pisania okienko, klikało by się w pole z okienka, wybierało z dysku grafikę i klikało wyślij, obrazek dodawał by się do imageshack.us. Kod w tagach IMG dodawało by się już samemu.

Sam znalazłem ciekawą modyfikację, z takim polem, ale w sidebarze. Temat czeka na zaakceptowanie w tutorialach. Kod jaki należy dodać do sidebara jest taki:

<form action="http://www.imageshack.us/" method="post" enctype="multipart/form-data" target="_blank">
<input type="hidden" name="type" value="blank">
<input type="file" class="textfield" name="fileupload" size="25"><br />
<input type="submit" value="Wyślij">
</form> 

Pozdrawiam i dziękuję za pomoc.

gallery_1_2_27047.jpg
Opublikowano

Wiem co to BBCode, ale myślałem, że da się jakoś to zakombinować, żeby dało się to zrobić tak jak chce. Skoro nie to trudno, chociaż poczekam na odpowiedzi innych, bo wydaję mi się, że jednak coś się da, ale czy na pewno i co, tego już nie wiem...

Wstaw ten kod na sztywno w bitach skina.

Tak chciałem zrobić, ale nie wygląda to estetycznie. Za chwilę dam screen.

gallery_1_2_27047.jpg
Opublikowano

Oto i screen:

post-1040-064681400 1278009046_thumb.png

Kod jest taki sam jak w przypadku 'Załączników', a i tak wygląda lipnie, poza tym, nie chce tam tego i nawet gdyby się udało przystosować ładnie do wyglądu, to w tamtym miejscu raczej tego nie chce.

gallery_1_2_27047.jpg
Opublikowano

Wiem co to BBCode, ale myślałem, że da się jakoś to zakombinować, żeby dało się to zrobić tak jak chce. Skoro nie to trudno, chociaż poczekam na odpowiedzi innych, bo wydaję mi się, że jednak coś się da

To ja chyba nie rozumiem co Ty kombinujesz ;)

Wrzuć screena, który pokaże efekt końcowy, który chcesz osiągnąć.