Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie, mam pytanko, czy jest możliwość (jest taka funkcja, opcja w IPB) aby przeszukać forum i znaleźć WSZYSTKIE tematy które mają w nazwie określony wpisanym przeze mnie ciągiem znaków? Np. chodzi mi o to aby wyszukać tematy które zaczynają się na RS, [RS] etc. i móc je masowo z edytować, a raczej usunąć tą cześć? Obym to jasno określił :blush:

Opublikowano (edytowane)

Mam ten mod, ale on nie ma opcji edycji nazwy tematów, z wyników, musiałbym w każdy temat z osobna wchodzić, nawet gdyby było to każdy po kolei zaznaczać i dawać edytuj nazwę tematu, byłoby żmudne przy ponad 4 tyś tematów.

Do tego mam komunikat:

Szukałeś: [RS]

Niestety, wyszukiwanie nie zwróciło żadnych wyników.

Spróbuj rozszerzyć zakres poszukiwanych słów lub zmień sposób szukania.

Możesz również użyć znaku '*'. Jabłko* będzie wtedy rozumiane jako jabłko i np. jabłka.

Szukać ponownie?

Jak wpisze samo "RS" też tak mam, więc nie dało rady... Natomiast jak wpisze RS* to nie znajduje mi tylko tematów z RS w nazwie, ale też tematy w których te dwie literki występują.

Edytowane przez Dr R.I.P
Opublikowano

No to teraz mnie zagiąłeś, oczywiście znam tą opcje, ale czy naprawdę muszę 90+ stron przechodzić żeby przerobić jedno podforum :>? Nie dałoby się skrobnąć jakiegoś tuta, moda? Chyba że byłoby to czasochłonne i nie opłacałoby się pisać, gdy 3.0 już tuż, tuż. :blush:

Opublikowano

Kurczę, zawiodłeś mnie, mój idol mnie zawiódł :blush: A tak na serio, trochę szkoda, oszczędziło by mi to lata świetlne pracy...

PS. To nie ma szukać w temacie, tylko przeszukać NAZWY tematu tj. tak jak tutaj "Czy jest taka możliwość?"

Opublikowano (edytowane)

Nie Dawid, skąd Ci przyszło do głowy, że chcę, przecież nie po to pisałem temat :blush:. Będę wdzięczny, nawet gdyby to pomogło wyszukać i zmienić 1/3 tematów...

Edytowane przez Dr R.I.P
Opublikowano
Pewnie tak, ale zawartość postów również przebuduje - czy to jest pożądane? Jeśli tak to problem rozwiązany :blush:

Wydaje mi się że nazwy zmieni:

Resynchronize Topics

This will recount replies, attachment count and the topic starter and last poster for all your topics.

...i nie uszkodzi treści postu.

In, and Out.

Opublikowano

A może po prostu zapytanie MySQL?

Zamieni ciąg znaków "[RS]" na nic (czyli go usunie:P):

UPDATE ibf_topics SET title = REPLACE(title, '[RS]', '') WHERE title LIKE '[RS]%';

Dla ciągu "RS" może podmienić również wyrazy zaczynające się od "RS", więc najpierw wypadałoby sprawdzić czy jakie są:

SELECT * FROM ibf_topics WHERE title LIKE 'RS%';

Jeśli nie ma takowych, może działać:

UPDATE ibf_topics SET title = REPLACE(title, 'RS', '') WHERE title LIKE 'RS%';

Jeśli wystąpiły tematy z ciągiem znaków "RS", w których nie chcemy tego usuwać, możemy dodać warunek:

UPDATE ibf_topics SET title = REPLACE(title, 'RS', '') WHERE title LIKE 'RS%' AND tid NOT LIKE 'numer_id_tematu';

• Lubię to 1

C# developer

Opublikowano
To nie do tego narzędzie.

Przeczytaj uważnie :)

Czytałem, ale to drugie też czytałem i nic nie ma o nazwie tematu, tylko tam piszę cokolwiek o "temacie". :]

@Livo - gj. :blush:

In, and Out.

Opublikowano (edytowane)

BTW: Jeśli coś co chcę usunąć znajduje się na końcu bądź w środku to nie ma zmian poza treścią tego co ma być usunięte?

Ok mam :), ale jestem ciemny ;). Poradziłem sobie :blush:

Czy w tej samej tabeli sql znajdują się opisy tematów?

Edytowane przez Dr R.I.P
Opublikowano (edytowane)

No jak zwykle doskonała odpowiedź :blush: Podziękował serdecznie.

Wszystko działa jak należy, można zamknąć. Jeszcze raz dziękuje wszystkim, którzy wypowiedzieli się w temacie.

Edytowane przez Dr R.I.P
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.