Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Status użytkownika - efekt Ajax'owy ;)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, przeglądając najnowszą wersji IPB 3.0 beta 2 zauważyłem iż jest możliwość ustawienia statusu danego użytkownika (spotkałem to również w innych systemach CMS'owych np. php-fusion 7). Efekt ogólnie jest fajny, lecz nie wiem, czy jest możliwy do uzyskania : ) Dlatego też pytam, czy da się takie coś zrobić? Poniżej zamieszczam screeny:

Przed / w trakcie zmiany statusu użytkownika wygląda to tak:

so5xzd.png

Po (po kliknięciu "Save") aktualizacji:

2wex73b.png

Chciałbym, aby modyfikacja działała w ten sposób, że status użytkownika byłby widoczny w jego profilu, oraz na stronie głównej po najechaniu (lista obecnych online) na nick.

Opublikowano (edytowane)

Szkoda, myślałem, że ktoś coś wykombinuje, bo fajnie to wygląda no, ale...

Dziękuję za chęci i proszę, by zostawić otwarty owy temat, gdyż może się ktoś znajdzie i to wykona :D

//Edit: DawPi, a czy bardzo by się owy efekt różnił w .php? (oprócz częstszego odświeżenia etc)

Edytowane przez TRACKER
  • Manager
Opublikowano
//Edit: DawPi, a czy bardzo by się owy efekt różnił w .php? (oprócz częstszego odświeżenia etc)

Tzn. jakiedo odświeżania? Byłoby pole takie jak tam i ktoś by wpisał status, strona by się przeładowała i tyle. :D

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano

Hmm... coś nie mogę edytować mojego posta, więc pytam, czy dałoby się też tak zrobić, by owy status był widoczny pod postem danego użytkownika? Np. pod rangą etc... :D no i jeszcze jedno pytanie... czy i kiedy powstała by owa modyfikacja, pozdrawiam.

• Manager
Opublikowano

Czas edycji wynosi 360min - 6 godzin. Myślę, że OK. Poza tym nikt nie czyta po kilka razy czytanych tematów i można nie zauważyć nowych edycji.

Może i by dało. Czy i kiedy powstanie nie wiem, nie wiem kto się podejmie. Poza tym to nie ten dział na tego typu dyskusję o nowych modach. :D

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.