Jump to content

Dementor

Member
  • Posts

    134
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

Community Answers

  1. Dementor's post in Ramka Code was marked as the answer   
    tenechu - dzięki Ci naprowadziłeś mnie na to, że pół roku temu zmieniałem plik ipb_common.css aby zawartość tagu code  była bez kolorowania składni, zgodnie z tym tematem:
    http://forum.invisionize.pl/topic/7021-tag-code-bez-kolorowania-sk%C5%82adni/
     
    Zmieniłem, więc pre.prettyprint na pre.prettyprint, pre.codeprint i mam ramki w code .
     
     
    Dawidzie, styl Infinite jest pod moją wersję skryptu, tylko Mystic jest spod 3.3 - ale i tak wszystko działa na nim.
     
     
    Czy muszę zakładać nowy temat czy poradzicie mi w tym jeszcze co może być przyczyną, że na stylu Infinite nie wyśrodkowuje nikomu treści posta. Podczas tworzenia posta jest wycentrowany jednak po zatwierdzeniu posta treść przesuwa się na lewo ( tak było cały czas, nie to że stało się teraz po zmianie pliku ipb_common.css )
  2. Dementor's post in Kodowanie po zmianie hostingu was marked as the answer   
    Chciałem tylko poinformować, że od 31 stycznia forum działa na innym serwerze, wszystko było chyba winą php, ponieważ na tym serwerze na którym były problemy z kodowaniem i stylem była Wersja PHP 5.4.24
      Natomiast na obecnym mam Wersja PHP 5.3.28-1~dotdeb.0 (fpm-fcgi) , czyli starszą trochę ale właśnie na takiej kiedyś stało forum i teraz też po wrzuceniu wszystkiego na nowy serwer i przekierowaniu domeny 0 problemów z polskimi znakami i ze stylem wszystko jak być powinno, jedynie w datach starych tematów czy rejestracji są znaki zapytania np.    
    Ale szukam starej paczki ze spolszczeniem i jak znajdę to wrzucę i powinno nawet to być ok . Temat można zamknąć .
    Pozdrawiam
  3. Dementor's post in Kodowanie po zmianie hostingu was marked as the answer   
    Chciałem tylko poinformować, że od 31 stycznia forum działa na innym serwerze, wszystko było chyba winą php, ponieważ na tym serwerze na którym były problemy z kodowaniem i stylem była Wersja PHP 5.4.24
      Natomiast na obecnym mam Wersja PHP 5.3.28-1~dotdeb.0 (fpm-fcgi) , czyli starszą trochę ale właśnie na takiej kiedyś stało forum i teraz też po wrzuceniu wszystkiego na nowy serwer i przekierowaniu domeny 0 problemów z polskimi znakami i ze stylem wszystko jak być powinno, jedynie w datach starych tematów czy rejestracji są znaki zapytania np.    
    Ale szukam starej paczki ze spolszczeniem i jak znajdę to wrzucę i powinno nawet to być ok . Temat można zamknąć .
    Pozdrawiam
  4. Dementor's post in Błędy w stylach związane z nawszym php was marked as the answer   
    Też racja,
    dlatego wrzuciłem jeszcze raz bazę forum sprzed 2 lat, posty były po polsku a opisy butonów i funkcji z krzakami, więc wrzuciłem paczkę ze spolszczeniem pobranym 2 lata temu i wszystko jest jak być powinno czyli po polsku i wyświetla się wszystko dobrze tylko miałem błąd w stylu spowodowany nowszym niż 2 lata temu php , usunąłem kawałek kodu i jest ok .
     
    Temat do zamknięcia. Pozdrawiam wszystkich udzielających porad .
  5. Dementor's post in Błędy w stylach związane z nawszym php was marked as the answer   
    Też racja,
    dlatego wrzuciłem jeszcze raz bazę forum sprzed 2 lat, posty były po polsku a opisy butonów i funkcji z krzakami, więc wrzuciłem paczkę ze spolszczeniem pobranym 2 lata temu i wszystko jest jak być powinno czyli po polsku i wyświetla się wszystko dobrze tylko miałem błąd w stylu spowodowany nowszym niż 2 lata temu php , usunąłem kawałek kodu i jest ok .
     
    Temat do zamknięcia. Pozdrawiam wszystkich udzielających porad .
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.