Skocz do zawartości

Hosting dHosting.pl - 10% rabat!

MynDoS

Użytkownik
  • Zawartość

    127
  • Rejestracja

  • Ostatnia wizyta

Reputacja

0 Neutralna

Informacje o forum

  • Wersja
    IPS 4.3.x
  • Forum
    Forum.Cs-Classic.pl

Ostatnie wizyty

2162 wyświetleń profilu
  1. MynDoS

    TOP piszących na czacie (Chatbox)

    Dziękuję Wam bardzo za pomoc
  2. Witam, Czy może mi ktoś wyjaśnić jak dodać pod lub nad czatem informację o TOP piszących osobach? Chodzi o osoby, które napisały najwięcej wiadomości na czat (TOP5)
  3. MynDoS

    Call to a member function language() on null in

    Forum działa poprawnie, lecz po zalogowaniu są straszne problemy z jego działaniem. Zgłosiłem to do supportu, lecz stwierdzili, że nie są w stanie pomóc. Sprawdziłem plik, w którym loguje błędy PHP i właśnie to się w nim znajduje. Blog oparty o wordpress ładował się sekundę (przeniosłem go teraz w inne miejsce), dla każdego wpisu, strony głównej itd, strona główna bez bazy (zwykły html), ładuje się w niecałą sekundę i forum też bez zalogowaniu ładuje się szybko (support też to potwierdził, pisząc, że trwało to 1 sekunde). Problem jest tylko po zalogowaniu. Ładowanie strony głównej trwa zazwyczaj 10 sekund, tak samo z resztą stron typu profile, tematy, statusy, itd. Dochodzi do sytuacji, w której trwa to nawet do 15-20 sekund #EDIT Dodam jeszcze, że samo ACP działa na przykład bardzo szybko i nie ma większych problemów z jego ładowaniem (zdarzają się czasem sytuacje, że ładuje się dłużej, ale to trwa max 5-6 sekund)
  4. MynDoS

    Logo inne dla mobilnej wersji i komputerowej

    Dziękuję Można zamknąć
  5. Witam, Może mi ktoś wytłumaczyć jak zrobić coś w stylu loga, które jest w innym sposób ułożone? Wersja mobilna wyglądałaby tak: <a href='{setting="base_url"}' id='elLogo' accesskey='1'><img src="{$logo}" alt='{setting="board_name" escape="true"}'></a> a wersja komputerowa, tak: <a href='{setting="base_url"}' id='elLogo' accesskey='1' style='float: left;position: relative;top: 15px;'><img src="{$logo}" alt='{setting="board_name" escape="true"}'></a>
  6. MynDoS

    Call to a member function language() on null in

    Dodałem sobie w .htaccess logowanie błędów php do pliku i w nim się one znajdują
  7. Witam, Mógłby mi ktoś powiedzieć co dokładnie oznaczają tego typu błędy i jak szukać ich rozwiązania? PHP Fatal error: Call to a member function language() on null in ****/forum/system/Output/Output.php on line 560 PHP Fatal error: Call to a member function language() on null in ****/forum/system/Dispatcher/Standard.php on line 79 Standard.php (79 linia) \IPS\Output::i()->jsFiles = array_merge( \IPS\Output::i()->jsFiles, \IPS\Output::i()->js( 'js_lang_' . \IPS\Member::loggedIn()->language()->id . '.js' ) ); $title = \IPS\Member::loggedIn()->language()->checkKeyExists( $title ) ? \IPS\Member::loggedIn()->language()->addToStack( $title ) : \IPS\Member::loggedIn()->language()->addToStack( 'error_title' ); Zaznaczę od razu, że tego typu klucze w języku jak error_title posiadają ich wersję angielską oraz polską:
  8. MynDoS

    Opis forum

    Witam, Gdzie mogę zaktualizować opis strony głównej (forum)? Chodzi o meta tagi
  9. MynDoS

    Własne tło w profilu (tło całej strony)

    Jest ktoś kto jest w stanie mi pomóc?
  10. Witam, Może mi ktoś powiedzieć czy da się ustawić opcje dla danej rangi by mogła ona ustawić sobie całe tło strony w profilu? Jeżeli nie, to czy istnieje gdzieś darmowy/płatny dodatek z czymś takim?
  11. Możesz mi jeszcze powiedzieć czy to jest w stanie mi pomóc? Powinno to chyba pomóc skoro błąd dotyczy tylko tych danych, a przy nowym poście, temacie, itd wszystko działa poprawnie. Wolę się upewnić i zapytać.
  12. Mógłbyś mi dokładniej przybliżyć co mogę w tej sytuacji jeszcze zrobić?
  13. Witam, Mam pewien problem, skorzystałem z https://invisionpower.com/files/file/6823-ips-utf8-database-converter/ i wszystko byłoby okej, gdyby nie fakt, że nazwy tematów, działów, użytkowników, a także posty i opisy w profilach, itp zawierają krzaki, nie ma polskich znaków, lecz po napisaniu posta ponownie z użyciem polskich znaków, wszystko działa. Linki do działów działają prawidłowo, nie ma tam krzaków przy polskich znakach. conf_globa.php $INFO['sql_charset'] = 'utf8mb4'; $INFO['sql_utf8mb4'] = true;
  14. Witam, Mam pewien problem z forum, otóż od pewnego czasu tabele w bazie stają się nieoptymalne i mimo,iz np: użyje opcji z optymalizacją ich lub naprawą, problem po jakimś czasie znowu wraca. Problem dotyczy tych tabeli Może ktoś wyjaśnić co jest problemem? Przy okazji zauważyłem, że od tego czasu też czas wysyłania wiadomości na PW/postów/tematów wydłużyło się i dość długo ładuje. Wcześniej nic takiego nie miało miejsca.
×

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.