Jump to content

Hosting dHosting.pl - 1015% rabat! Zwiększamy rabat!

Bluur

Użytkownik
  • Content Count

    121
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

Bluur last won the day on September 13

Bluur had the most liked content!

Community Reputation

13 Neutralna

About Bluur

  • Birthday 03/25/1997

Recent Profile Visitors

3,921 profile views
  1. @X3no jeszcze podaj config serwera www i php-fpm (zapewne z tego korzystasz), bo w php.ini nic konkretnego się nie dowiemy
  2. Jak do samego forum i bazy danych to lepiej Xeona jakiegoś no ale jednak zależy ile masz użytkowników Pamiętaj że te 2x SSD to nie są dwa dyski dla Ciebie tylko RAID 1, więc będziesz miał tylko 512gb miejsca. SSD jest lepszy pod serwer bazodanowy
  3. W php stosunkowo łatwo o memory leak Moja sugestia - usuń templatke z init i zrób tak w render: $data = [ 'test' => 1, 'test2' => 2, 'test3' => 3, 'test4' => 4, ]; if(is_countable($data) return \IPS\Theme::i()->getTemplate( 'widgets', $this->app, 'front' )->$this->key($data)); Oczywiście mam nadzieje że masz templatke "servers" gdzieś tam w dev>widgets>front
  4. Hosting nic nie pomoże bo stoi to na serwerze. @DawPi masz jakiś pomysł jaki może modul php to powoduje?
  5. Nie jestem w tym newbie, po prostu mimo ustawienia dobrych uprawnień IPB tego nie łapie. "Następujący plik lub folder nie jest zapisywalny /usr/share/nginx/www/cache" Tak, w programie FTP też tak jest.
  6. Hej. Odpaliłem sobie forum które ostatnio ładnie chodziło miesiąc temu. Jedyna zmiana jaka zaszła to system - (debian 7 -> centos 7) PHP 5.4 mam wszystkie moduły php zainstalowane - sprawdzilem skryptem check_requirements Przebudowałem pamięć, posprawdzałem chmody. Po wejściu w "Diagnostyka IP.Board - Kontrola uprawnień" mam masę czerwonych linijek z plikami/katalogami jednak cokolwiek zmienie w ftp to nie zmienia się to dla ipboard. Niepokojące są te "braki uprawnien" bo przez to np. nie mogę zapisać stylu (cokolwiek zmienic) Błędów nie w
  7. To jest to. Dzięki insp. Rozwiązane!
  8. Hej. Robiłem styl, bardzo długo i jestem pewny, że to przez to. Kiedy wchodze w profil, wyskakuje mi EX0: Error: Call to undefined method IPS\IPS::classUsesTrait() (0) #0 forum/system/Theme/SandboxedTemplate.php(57): IPS\Theme\class_core_front_system->searchResult(Array, Array, Array, Array, 0, Object(IPS\Http\Url\Friendly), Object(IPS\Http\Url\Friendly), Object(IPS\Http\Url\Friendly), '1e1589048260012...', 0, Object(IPS\Http\Url\Friendly), '\n\n\t<div class='...', true, 'expanded', false) #1 [internal function]: IPS\Theme\_SandboxedTemplate->__call('searchResult', Array) #
  9. Zrobiłeś w conf global link do forum zhttps? To może pomóc if (!isset($_SERVER['HTTPS']) || $_SERVER['HTTPS'] !== 'on') { if(!headers_sent()) { header("Status: 301 Moved Permanently"); header(sprintf( 'Location: https://%s%s', $_SERVER['HTTP_HOST'], $_SERVER['REQUEST_URI'] )); exit(); } } ?>
  10. Witam, szukam rozwiązania problemu z wysyłką wiadomości e-mail. Dochodzą, wszystko gra, zmienne tak samo poprawnie wysyła. Tylko coś jest nie tak z szablonem, a mianowicie chodzi mi o "szablon systemowy" z acp do wysyłania korespondencji. Zrobiłem go tak jak chciałem, przetestowalem i okazuje się że wysyła sam tekst bez css. Co jest nie tak? Przywróciłem nawet defaultową wersję tego i jest to samo.
  11. Zapomniałem napisać że rozwiązałem problem, można zamknąć. Dzięki DawPi.
  12. Na wielu forach się z tym spotkałem. Więc może inaczej - w którym pliku znajdę kod który odpowiada za wyświetlenie popup że został dodany status? Chciałbym tam dodać odświeżenie strony.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.