Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam

Mam logo o szerokosci przykladowo 1050. Jak wstawic to logo aby bylo odpowiednio dopasowane na kazdej rozdzielczosci

Przed upgrade easy logo changer na starym skinie sam mi zamienial.

Edytowane przez Leo
Opublikowano

Tworzenie takich dużych logotypów jest katastrofą dla tych co mają np. rozdzielczość 800x600.

Jednym wyjściem jest raczej pomniejszenie go przez width & height

Opublikowano

Tzn mam to dopasowane na starym skinie :) ale po wgraniu nowego juz nie dziala i nie wiem gdzie to znajde lub jaki to kod.

Opublikowano (edytowane)

Wstawilem styles_css w branding:

#branding {
background: #1d3652 url({style_images_url}/branding_bg.png) repeat-x top;
min-height: 100%;
       width: 100%;

Dalej logo nie pomniejsza sie do odpowiedniej rozdzielczosci i wychodzi poza skin

logoskin.jpg

Edytowane przez Leo
  • Manager
Opublikowano

Jeśli to ma się dopasowywać 'wszędzie' to tylko podziałka loga na 2 lub 3 części, z czego jedna lub dwie ( w zależności na ile dzielisz ) muszą być powtarzalne, tak by właśnie rozszerzały się na całą szerokość.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano

To dużo mi ten temat pomogl. Proste,ze jakbym sie znal na grafice, tworzeniu i xHTml bym tematu nie napisał. Zamykajcie,

• Manager
Opublikowano

No dobra panie kolego, ale przecież wszystkiego tutaj robić za kogoś nikt nie będzie.

Kiedyś był temat o dzieleniu loga na 3 elementy. Znajdziesz tam kod HTML do tego. Teraz znaleźć grafika, co potnie plik i gotowe.

---

Opublikowano

Moze inaczej da rade. Przed upgrade bylo dobrze dopasowane. Zrobilem upgrade wgralem nowsza wersje tego skina i nie jest tak samo. W ktorym miejscu w cssie sa te kody za to odpowiedzialne?

• Manager
Opublikowano

A widzisz :( masz stary skin?

Zapewne będzie to w Główne szablony ;) globalForumTemplate - o ile masz dwie wersje skina. Trzeba by porównać te dwa bity, a w razie W również i CSSy.

---

Opublikowano

Mam stara wersje skina. Ktore konkretnie miejsca. W global malo sie zmienia. w styles_css zmienia sie uklad forum a logo zostaje jak bylo.

• Manager
Opublikowano

Problem ROZWIĄZANY. Jeśli są jakiekolwiek wątpliwości, pytania proszę o założenie nowego tematu.

Wszelkie uzasadnione reklamacje/pretensje/sugestie/rady przyjmuje ekipa forum.

---

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.