Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 miesiące temu...
Opublikowano (edytowane)

Ok, zainstalowałem tego moda, żeby podać Ci rozwiązanie.

Mod wyświetla się na stronie głównej, ale nie w widoku forum, dlatego powinieneś dokonać jeszcze 1 edycji skina i zmienić w:

Skin :) Widok forum :a: forumIndexTemplete

<h4><a href="{parse url="showforum={$forum_data['id']}" seotitle="{$forum_data['name_seo']}" template="showforum" base="public"}" title='{$this->lang->words['goto_forum']}'>{$forum_data['name']}</a></h4>
								<p class='desc'>{$forum_data['description']}</p>

<if test="showsubforums:|:$forum_data['show_subforums'] AND count( $forum_data['subforums'] ) AND $forum_data['show_subforums']">

na:

<h4><a href="{parse url="showforum={$forum_data['id']}" seotitle="{$forum_data['name_seo']}" template="showforum" base="public"}" title='{$this->lang->words['goto_forum']}'>{$forum_data['name']}</a> <span class="desc">{$forum_data['nmvf']}</span></h4>

<if test="showsubforums:|:$forum_data['show_subforums'] AND count( $forum_data['subforums'] ) AND $forum_data['show_subforums']">

U mnie wszystko działa jak należy.

BTW: Screen mojego stylu z 2.3.6 :a:, aż łza się w oku kręci :)

Edytowane przez Dr R.I.P
Opublikowano (edytowane)

Kurcze mam wersie 3.1.2 i zainstalowalem go chyba już 5 razy i dalej nic..Jak mam Dział np Offtopic a w nim rozmowy o grach, rozmowy o Mp3,..I dopiero pokazuje mi jak kliknę na Offtopic dopiero pokazuje ilość przeglądających np rozmowy o Mp3 (1Viewing)

Edytowane przez groverr

Brak sygnatury

Opublikowano

Jest

<h4><a href="{parse url="showforum={$forum_data['id']}" seotitle="{$forum_data['name_seo']}" template="showforum" base="public"}" title='{$this->lang->words['go_to_forum']}'>{$forum_data['name']}</a></h4>

<if test="showSubForums:|:$forum_data['show_subforums'] AND count( $forum_data['subforums'] ) AND $forum_data['show_subforums']">

zamienić na

<h4><a href="{parse url="showforum={$forum_data['id']}" seotitle="{$forum_data['name_seo']}" template="showforum" base="public"}" title='{$this->lang->words['go_to_forum']}'>{$forum_data['name']}</a>  <span class="desc">{$forum_data['nmvf']}</span></h4>

<if test="showSubForums:|:$forum_data['show_subforums'] AND count( $forum_data['subforums'] ) AND $forum_data['show_subforums']">

Zamieniam i nic...

Brak sygnatury

Opublikowano

admin\applications\forums\sources\classes\forums\class_forums.php

$forum_data['full_last_title'] = isset( $forum_data['last_title'] ) ? $forum_data['last_title'] : '';

Add below:

/* (SOS30) Usuários Visualizando Fóruns v1.0.0 */
	if ( in_array( $this->memberData['member_group_id'], explode( ',', $this->settings['uvf_grupos'] ) ) )
	{
		$this->calc();
		$forum_data['nmvf'] = $this->get_viewing( $forum_data['id'] );
	}

Find:

public function lastXThaw( $idString=array() )
{
	return unserialize( $idString );
}

Add below:

/* (SOS30) Usuários Visualizando Fóruns v1.0.0 */

public function get_viewing($f)
{
	$v = $this->settings['uvf_subf'] ? $this->calc_viewing( $f ) : $this->data[ $f ];

$v = intval($v);

if ( !$this->settings['uvf_zero'] AND $v == 0 )
	{
		return null;
	}

return str_replace('{num}', $this->registry->getClass('class_localization')->formatNumber(intval($v)), $this->lang->words['sos_nmvf']);
}

public function calc_viewing($f=0, $v=0)
{
	$v += intval($this->data[ $f ]);

if (isset( $this->registry->getClass('class_forums')->forum_cache[ $f ] ) && is_array( $this->forum_cache[ $f ] ) )
	{
		foreach ( $this->registry->getClass('class_forums')->forum_cache[ $f ] as $d )
		{
			$v = $this->calc_viewing( $d['id'], $v );
		}
	}

return $v;
}

public function calc()
{
	$this->data = array();

$c = ($this->settings['au_cutoff'] != '') ? intval($this->settings['au_cutoff'])*60 : 900;
	$t = time()-$c;

$this->DB->build( array( 'select' => 'location_2_id', 'from' => 'sessions', 'where' => "LOWER(location_2_type)='forum' AND running_time>{$t} AND in_error=0"));

$this->DB->execute();

while ($r = $this->DB->fetch())
	{
		$this->data[intval($r['location_2_id'])]++;
	}
}

Brak sygnatury

Opublikowano

Groups
Select here which groups can see the active members on board index

..ustawiłem na All

Include subforums?
Include all subforums active members in the # of viewing?

.. ustawiłem na yes

Brak sygnatury

Opublikowano (edytowane)

Na pewno DOBRY plik w skinie edytujesz? To tutaj pokazuje cały wynik. Mnie działa bez najmniejszego problemu, po wykonaniu wg instrukcji, pokazuje na stronie głównej forum, a po mojej edycji też w forach podrzędnych, gdy już w 1 dział wejdziemy. Ty masz jakoś na odwrót - zamiast na "board index" masz "forum index". Musisz gdzieś leżeć z edycją skina, bo mam nadzieję, że pliki edytować umiesz.

Inaczej nic nie poradzę, bo widać, że piszesz iż zrobiłeś wszystko poprawnie. Tego zweryfikować się nie da - też wysiadam z tego pociągu, brak dalszych pomysłów. Mi ta edycja działa i wyświetla w obu miejscach.

Edytowane przez Dr R.I.P