Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam

Myslalem,ze problem ustapi po zmianie serwera. Problem polega na tym ze klikam w rozne tematy i od czasu do czasu nastepuje tzw "zwiecha" na 2,3 sek i dalej sie laduje. Na zegarze ktory jest w stopce czasy sa dobre. Czasem sie zawiesza i wcale nie wczytuje. W miejscu gdzie umieszczony jest favicon ciagle pokazane jest ladowanie forum mimo tez juz cala strona zostala zaladowana. Gdy zresetuje przegladarke wczytuje favicon poprawnie ale co jakis czas znowu nastepuje problem. Problem najbardziej widoczny na mozilii. Mozliwe ze cos na plikach czy raczej serwer?

Edytowane przez Leo
Opublikowano

VPS o bardzo dobrych parametrach. Mowilem ze mialem podobnie tez na innym vpsie. Nie wiem w czym problem. Pamieci ram mam wolnej bardzo duzo, proc rowniez. Support napisal o jakis uruchomionych backupach na skrypcie.

• Manager
Opublikowano

Bo widzisz - VPS trzeba skonfigurować. Ja się na tym nie znam niestety.

Zobacz, mogę mieć kompa z prockiem 1000000 jednostek, 4GB ramu, ale bez systemu i dobrej konfiguracji nie jest to wiele warte ( merytorycznie ), nieprawdaż? :(

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano (edytowane)

Dzięki za poradę :thumbsup: Jednak czy obrazki to nie jestem do końca przekonany bo to występuje raz na jakiś czas i w dodatku klikam w dowolne tematy lub strone głowna. Jesli obrazki to co moge zrobic?

Edytowane przez Leo
Opublikowano

Coś w tym jest :%-): na stylu ipb favicon sie elegancko wczytuje. Na blue juz nie. Wgralem grafiki ze skinu ipb poniewaz nie ma ich na simple nie wiem dlaczego

izepl_-1280932351-U258.jpg

Wyswietla Not modified. Mozna to jakos calkiem usunac lub przeniesc?

Opublikowano

SImple blue dla posiadaczy licki darmowy. Wgralem ale ze stylu IPB standard i wyskakuje not modified. Na simple ich nie bylo po wgraniu. Juz wole usunac zeby normalnie wczytywalo.

Opublikowano

Chodzi mi o to aby zamienic 304 not modified na 200 OK czyli poprawne do tego skina. Moze w jakims kodzie cos lub gdzie usunac jesli mozna. Grafiki sa mi zupelnie nie potrzebne.

Opublikowano

fhttp://www.fifaplay.com.pl/public/js/shoutbox.js?load=ajax - 304 not modified. Czyzby trzeba cos wrzucic? wrzucalem jak bylo na instrukcji.Znalezione firebugiem.

Opublikowano

No nieeee,

200 to kod odpowiedzi serwera oznaczający, że przeglądarka dostała z serwera to co chciała.

304 wynika z porównania cache przeglądarki z aktualną zawartością serwera. Jak plik w cache przeglądarki jest taki sam jak na serwerze dostajesz 304.

Wyłącz sobie pamięć podręczną i spróbuj wtedy :%-):

To z włączonym cache:

post-293-072179200 1280957251_thumb.jpg

A to z wyłączonym:

post-293-051232800 1280957223_thumb.jpg