Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Przypisy w IPB

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

O tuż naszło mnie, żeby niektóre tematy, głównie tutorial'e wzbogacić o przypisy (coś jak to ma miejsce w wordzie, czy np. wikipedia, gdzie na dany przypis wystarczy kliknąć i odrazu przenosi do końcówki tematu do wyjaśnienia danego przypisu lub przypisów.

O ile można by to zrobić w prymitywny sposób z indeksem górnym ^^, to i tak pozostaje kwestia podlinkowania. Tu moje pytanie istnieje jakiś hack/mod imitujący przypisy lub dodające adnotacje do danego słowa wyjaśniając jego znaczenie?

Za wszelkie pomoc z góry dziękuje.

• Manager
Opublikowano

Witaj,

można zrobić to za pomocą HTMLa w postach - jak wiadomo trzeba włączyć go dla danego forum i grupy, a potem sformatować za pomocą jak już pisałem HTMLa..

Kiedyś nawet rozmawiałem o tym w temacie Fujiego o tym samym :P

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano
Witaj,

można zrobić to za pomocą HTMLa w postach - jak wiadomo trzeba włączyć go dla danego forum i grupy, a potem sformatować za pomocą jak już pisałem HTMLa..

Kiedyś nawet rozmawiałem o tym w temacie Fujiego o tym samym :P

Ta opcja jest raczej oczywista ^^ Tyle, że wtedy już w ogóle nie odnajdę się w artykułach, a tu raczej przydałby się jakiś prosty system z drobnym kodem do wstawienia przy danym słowie.