Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

ROZWIĄZANY: Poprawa wyglądu napisów pod avatarem (?)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie,

Zastanawia mnie, jak zrobić te asdbs.jpg linie pod avatarem. Doszły mnie słuchy, że od tego jest jakiś kod i trzeba go wkleić do Wygląd :P Nazwa Skina :a: CSS . Ale jest "ale", jaki kod i gdzie go dokładniej wkleić?

Emerytowany Szeryf Invision Power Board Police Dep.

Opublikowano (edytowane)

Moment, usunąłem tamto forum i instaluje na domenie .pl :P Pisałem przecież, że domena chwilowa :)

Edytowane przez abc

• Manager
Opublikowano

Automatyczna wiadomość

Ten temat został przeniesiony z forum:

"Invision Power Board -> Invision Power Board 3.x -> Modyfikacje - pomoc"

do:

"Invision Power Board -> Invision Power Board 3.x -> Skiny - pomoc"

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano (edytowane)

No właśnie nic. Chcę zastosować te Linie do obecnego skinu (Special Skin) ale nie znam treści tego tekstu i nie wiem gdzie dokładnie mam wkleić ten tekst :)

PS. Jeszcze raz dzięki za FlashFXP :P

Edytowane przez abc

Opublikowano (edytowane)

Jeśli chodzi Ci o te linie pomiędzy Post, Rejestracja to w tym skinie w CSS, wygląda to tak:

.author_info ul.user_fields li {border-bottom:1px solid #DADADA;clear:both;font-size:0.9em;margin-bottom:3px;overflow:hidden;padding:4px 0;

Nie wiem czy modyfikujesz ten skin, czy inny - więc czy taka klasa istnieje w tamtym nie wiem.

Dodatkowo przy wypisywaniu w bicie skina przy <*li> musi być ta klasa podana. Jeśli się zgadzają nazwy (masz taką samą już dodaną) to wystarczy podmienić i zmienić kolor na pasujący. :)

Edytowane przez Dr R.I.P
Opublikowano (edytowane)

Ok, to zobaczymy, czy zadziała:)

Ok, mam to wkleić twój kod? i DADADA zamienić na tamten?:x

Po zmianie tego twojego w notatniku jest:

.author_info ul.user_fields li {border-bottom:1px solid #826c51;clear:both;font-size:0.9em;margin-bottom:3px;overflow:hidden;padding:4px 0;
I to wkleić tam? Edytowane przez abc

Opublikowano (edytowane)

Nie mam jak tego sprawdzić. Niestety nie mam ani jednego skina tak zrobionego, więc podpowiedzenie - albo potrzymanie za rączkę przy tej pracy ode mnie nie uświadczysz...

Napisałem wyżej co musisz zrobić.

1)Sprawdzić czy taka klasa już istnieje

a)jak tak to podmienić

b)jak nie - dopisać ten cały tekst (ładnie go sformatuj, bo tutaj robi w 1 linię)

Jeśli 1b to:

a) W topicView sprawdzić jaka klasa u Ciebie odpowiada za wypisywanie tych informacji w tematach

:) albo ściągnąć wtyczkę FireBug do FF i dzięki temu sprawdzać wszystko w skinie i modyfikować na razie przez to - sprawdzać efekty, a później konkretnie już w ACP.

Więcej pomóc nie mogę.

Tak dla ścisłości - chodzi o te kreski pomiędzy polami?

Edytowane przez Dr R.I.P
  • Lubię to 1
Opublikowano (edytowane)

Ah, szkoda, że porażki i przeszkody Cię de-motywują do dalszej pracy. :) FireBugiem, naprawdę dużo rzeczy można wyłapać. Zainstalowałbyś CleanCut i porównywał kod. Max. dla mnie (jestem laikiem) pewnie zajęłoby to z 30 min. =]

Poczekaj na koderów e.g Olivera, on powinien podać bardziej bezpośrednie rozwiązanie, czego nie jestem zwolennikiem, bo trzeba się uczyć, a jest to w Twoim zasięgu, to nie jest programowanie, tylko HTML + CSS.

Edytowane przez Dr R.I.P
Opublikowano

Unbreak, dziękuje! Działa! Zmotywowaliście mnie do dalszych eksperymentów;P Przygotujcie się na fale tematów z mojej strony :)

PS. DawPi możesz zamknąć :P

Opublikowano

Wystarczyło przeanalizować to co podałem. Myślałem, że patrzyłeś do tutków od CSS i wiesz, że border-bottom, to to czego szukasz. :)

Fali tematów nie rób, tylko te z prawdziwym problemem. =]

• Manager
Opublikowano

Problem ROZWIĄZANY. Jeśli są jakiekolwiek wątpliwości, pytania proszę o założenie nowego tematu.

Wszelkie uzasadnione reklamacje/pretensje/sugestie/rady przyjmuje ekipa forum.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.