Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

ROZWIĄZANY: Reset ustawień przy edycji style css

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam problem z edycją plików css w skinie.

Musiałem przeinstalować forum, zgrałem więc z serwera pliki css skina jakiego używałem.

Przeinstalowałem forum, stworzyłem nowego skina i podmieniłem pliki css. Wszystko wygląda ok. Gdy jednak próbuję zmienić cokolwiek w pliku przez ACP to wygląd forum resetuje się do domyślnego. Co więcej, plik otworzony przez ACP ma ciut inną zawartość niż ten na serwerze.

Co jest nie tak?

Plus inny problem.

Gdzie zmienić elementy wyświetlane w oknie profilu przy poście? Chciałbym np. usunąć "zainteresowania" by się nie pokazywały.

W PHP/CSS czuję się dobrze, ale w IPB jeszcze kiepsko :thumbsup:

Opublikowano

Ależ tak właśnie robię.

Przez ftp przeniosłem tylko zachowaną wcześniej kopię pliku css.

Teraz chciałem ją edytować w ACP, lecz przy próbie edycji i zapisania otrzymuje reset całego skina do standardowego (w wyglądzie, plik css ma cały czas tą samą treść)

• Manager
Opublikowano

Zauważ, że w edycji CSSa w ACP masz specjalne zmienne. Zrób to w ten sposób:

• (przywróć kod CSS w ACP - konieczne, jak zapisałeś w złym formacie),
  • skopiuj tekst na dysk,
  • edytuj go,
  • wklej w ACP i zapisz.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano

Kod jest zapisany w dobrym formacie. Przed reinstalacją po prostu skopiowałem go z serwera. Teraz go przywróciłem.

Nie bardzo też rozumiem kolejne kroki. Nie wiem po co kopiować tekst na dysk, tam go zmieniać i wkleić do ACP, skoro zmieniając cokolwiek w css przez ACP mam reset.

Opublikowano (edytowane)

Gdy jednak próbuję zmienić cokolwiek w pliku przez ACP to wygląd forum resetuje się do domyślnego.

Chyba wychodzi na to, że cofa mu zmiany jakie wykonane były przed, do braku ich jak przy dopiero co wgranym stylu. :thumbsup:

Edytowane przez Dr R.I.P
Opublikowano

Udało mi się dość do rozwiązania, metodą prób i błędów. Zrobiłem recache skina, master data skin, zresetowało mi wszystko do "gołej ziemi" i fragmentami poprawiałem kod css, aż osiągnąłem zamierzony wynik :thumbsup: Next time zrobię po prostu zwykłe eksport

• Manager
Opublikowano

Problem ROZWIĄZANY. Jeśli są jakiekolwiek wątpliwości, pytania proszę o założenie nowego tematu.

Wszelkie uzasadnione reklamacje/pretensje/sugestie/rady przyjmuje ekipa forum.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.