Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam czy istnieje jakiś Bot moderacji którego można byłoby postawić na forum

dodanie mu komend aby pilnowal porządku , informowal użytkowników, pisal posty, dodawal ostrzeżenia , przyznawal punkty, zamykal tematy , przenosil tematy itp itd

teraz jest taki okres gdzie dużo ludzi ma brak czasu tak jak w moim przypadku umnie na forum dużo osób zrezygnowalo z moderatora ze względu na brak czasu (szkoła itp itd ) dlatego pytam sie czy istnieje jakiś bot który pomagal by w moderacji na forum

Edytowane przez TechnoDream
Opublikowano (edytowane)

dobra obczailem co i jak i go zainstalowalem tylko mam jeden problem linki sserwerow 4shared jak dodac aby to tez sprawdzal

bo umnie duzo osob z tych serwerow korzysta

jak dodawac inne serwery ?

Edytowane przez TechnoDream
Opublikowano

Dodam że u mnie mod się wysypał, najpierw sprawdź czy działa i usuwa niedziałające linki, bo u mnie usuwał wiele działających i byłem zmuszony go wywalić. :)

In, and Out.

Opublikowano (edytowane)

Jest problem, jeśli link jest w codebox to pierwszy jest ok, natomiast już kolejne czyta jako "dead". Hmm szkoda że nie znam się na php -.-, bo wiem gdzie trzeba by coś dopisać/zmienić lecz nie potrafię po prostu php :rolleyes: Trzeba chyba zacząć się uczyć...

Dawid Ty się znasz na php, czy mógłbyś przerobić mi wg moich upodobań :P? Ten skrypt sprawdza tylko 1szy post w temacie, a ja chciałbym aby każdy :P, aby pisząc powód dawał link który nie działa oraz to żeby działał też z codebox'em. Jestem gotów $$ :P

Jeśli chcesz dodać nowy serwer pokombinuj coś tutaj:

$sites = array(
array("rapidshare\.com\/files\/", "(FILE DOWNLOAD|This file is larger than 200 Megabyte)"),
array("megashares\.com\/\?d01=", "(Click here to download|This link's filesize is larger than what you have left on your Passport)"),
array("megaupload\.com/([a-z]{2}\/)?\?d=", "(Filename:)|(All download slots assigned to your country)"),
array("rapidshare\.de\/files\/", "You want to download"),
array("filefactory\.com\/file\/", "(download link)|(Please try again later)"),
array("mediafire\.com\/(download\.php)?\?", "You requested"),
array("depositfiles\.com\/([a-z]{2}\/)?files\/", "File Name", "@(com\/files\/)|(com\/[a-z]{2}\/files\/)@i", "com/en/files/"),
array("sendspace\.com\/file\/", "The download link is located below.")

Jak widzisz po "\/files\/" masz nawias i jeśli dobrze myślę jest tam taka treść która jest na stronie gdy jest plik do ściągnięcia, a nie ma gdy jest usunięty/niedostępny.

Edytowane przez P!ter
Opublikowano

Z góry przepraszam za post pod postem, ale pytał się tutaj ktoś jak dodać nowe serwery :rolleyes: zmień na to te "array" które są w standardzie na te:

CODE-BOX
array("rapidshare\.com\/files\/", "You would like to download the following file"),

array("megashares\.com\/\?d01=", "Click here to download"),

array("megaupload\.com/([a-z]{2}\/)?\?d=", "(Filename:)|(All download slots assigned to your country)"),

array("netload\.in\/datei[0-9a-z]{32}\/", "download_load"),

array("depositfiles\.com\/([a-z]{2}\/)?files\/", "File Name", "@(com\/files\/)|(com\/[a-z]{2}\/files\/)@i", "com/en/files/"),

array("sendspace\.com\/file\/", "The download link is located below."),

array("ifile\.it\/", "Request Ticket"),

array("usaupload\.net\/d\/", "This is the download page for file"),

array("badongo\.com\/([a-z]{2}\/)?(file)|(vid)\/", "fileBoxMenu"),

array("uploading\.com\/files\/", "Download file"),

array("savefile\.com\/files\/", "link to this file"),

array("cocoshare\.cc\/[0-9]+\/", "Filesize:"),

array("axifile\.com\/?", "You have request", "@com\?@i", "com/?"),

array("(d\.turboupload\.com\/)|(turboupload.com\/download\/)", "(Please wait while we prepare your file.)|(You have requested the file)"),

array("files\.to\/get\/", "You requested the following file"),

array("gigasize\.com\/get\.php\?d=", "Downloaded"),

array("ziddu\.com\/", "Download Link"),

array("zshare\.net\/(download|audio|video)\/", "Last Download"),

array("uploaded\.to\/(\?id=|file\/)", "Filename:"),

array("filefront\.com\/", "http://static4.filefront.com/ffv6/graphics/b_download_still.gif"),

array("uploadpalace\.com\/[a-zA-Z]{2}\/file\/[0-9]+\/", "Filename:"),

array("speedyshare\.com\/[0-9]+\.html", "\/data\/"),

array("momupload\.com\/files\/", "You want to download the file"),

array("rnbload\.com\/file/" , "Filename:"),

array("ifolder\.ru\/[0-9]+", "ints_code"),

array("adrive\.com\/public\/", "view"),

array("easy-share\.com" , "file url:"),

array("bitroad\.net\/download\/[0-9a-z]+\/", "File:"),

array("megarotic\.com/([a-z]{2}\/)?\?d=", "(Filename:)|(All download slots assigned to your country)"),

array("egoshare\.com" , "You have requested"),

array("flyupload\.flyupload.com\/get\?fid" , "Download Now"),

array("megashare\.com\/[0-9]+", "Free")

Z tego co autor skryptu mi napisał, działać powinno :P

Opublikowano (edytowane)

Nie na wszystkie, tylko te co były wpisane, czyli te:

array("rapidshare\.com\/files\/", "(FILE DOWNLOAD|This file is larger than 200 Megabyte)"),
array("megashares\.com\/\?d01=", "(Click here to download|This link's filesize is larger than what you have left on your Passport)"),
array("sendspace\.com\/file\/", "The download link is located below.")

Chyba że Ty, bądź ktoś inny to zmienił :rolleyes:

Edytowane przez P!ter
Opublikowano

Nie wiem, mi ten LinkChecker usuwał sporo działających linków, ale powodu nie znam...

Możliwe że problemem było to że mam wprowadzone ukrytą treść CODE dla wybranych grup, jak znajdę czas to wyłączę tego moda i uruchomię LinkCheck'era. Może się uda ;>

+ Mam ustawione że CODEBOX działa jak CODE, to też może coś w tym.. hmmm. :rolleyes:

In, and Out.

Opublikowano
+ Mam ustawione że CODEBOX działa jak CODE, to też może coś w tym.. hmmm. :rolleyes:

To na pewno jest ten powód, ponieważ w codebox'ie są linki skrócone nazwą, tak jakbyś je wkleił bez kodu, dlatego wywala jako nie działający, sprawdza je inaczej niż te wklejone bez code, ani codebox'a.