Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Cześć, zainstalowałem sobie tego moda, ale mam problem ze skonfigurowaniem.

Gry uploadują się poprawnie, ale mam masę błędów, których nie mogę naprawić. Kluczem jest chyba ustawienie ścieżek, lecz:

[b]Based on other configuration of your board, it appears that the correct WEB PATH should be: 
http://XXXX.pl/admin/applications_addon/other/iArcade/games/all 

Based on other configuration of your board, it appears that the correct UPLOAD PATH should be: 
/home/xxxxx/domains/[/b][b]XXXX.pl[/b][b]/public_html/admin/applications_addon/other/iArcade/games/all 

[/b]Please  note, these may not be correct and if you wish to use a different  folder structure to score games, you should adjust them both  accordingly. 
Please note that the tars directory, as well as all the  subdirectories of the games directory need to have proper CHMOD  permission (usually 777)
If you are having trouble configuring this, please post in the iArcade Support Community.

Chmody ustawione na folder tar i games. Dodatkowo, mam zmieniony folder administracyjny z "admin" na coś innego, ale dajmy np. "kotek"

Ustawienia ścieżek wyglądają tak:

Games Path:

/home/USER/public_html/FORUMPATH/kotek/applications_addon/other/iArcade/games/all

Web Location:

/kotek/applications_addon/other/iArcade/games/all

Plik .swf tworzy się w folderze source/tars tak samo gif oraz dodawany jest tam tar.

W games/all stworzył się folder img, ale tam kompletnie nic nie jest dodawane.

Gra instaluje się pomimo błędów:

[b]Warning[/b]:  is_executable() [function.is-executable]:  open_basedir restriction in effect.  File(/home/USER/public_html/FORUMPATH/kotek/applications_addon/other/iArcade/games/all)  is not within the allowed path(s)

Jednakże jeśli chcę zagrać jest tylko czarne tło.

Przy uploadowaniu gry w ACP mam taki komunikat:

[b]ERROR:[/b] The directory you are storing the files in either does not  exist, or is not writable. Please check the location and permission  before you continue.                                             	

Tak jak napisałem wyżej chmody są 777 na te foldery, jednak dalej doświadczam takiego błędu.

Reasumując: Jak to poprawnie ustawić?

Pozdrawiam.

Edytowane przez Dr R.I.P
Opublikowano (edytowane)

Jeszcze to zapomniałem napisać. Po naciśnięciu install this game - czy coś koło tego, u góry mam takie oto 2 błędy:

Warning: rename() [function.rename]: open_basedir restriction in effect. File(/home/USER/public_html/FORUMPATH/kotek/applications_addon/other/iArcade/games/all/3DPokerPC.swf) is not within the allowed path(s): (/home/makensi2/:/tmp:/usr/local/lib/php/:/usr/sbin/:/usr/bin/:/usr/local/bin/:/usr/local/sbin/:/bin/:/sbin/) in /home/xxxx/domains/xxxx/public_html/kotek/applications_addon/other/iArcade/modules_admin/games/import.php on line 270

Warning: rename() [function.rename]: open_basedir restriction in effect. File(/home/USER/public_html/FORUMPATH/kotek/applications_addon/other/iArcade/games/all/img/3DPokerPC.gif) is not within the allowed path(s): (/home/makensi2/:/tmp:/usr/local/lib/php/:/usr/sbin/:/usr/bin/:/usr/local/bin/:/usr/local/sbin/:/bin/:/sbin/) in /home/xxxx/domains/xxxx/public_html/kotek/applications_addon/other/iArcade/modules_admin/games/import.php on line 272

Może ktoś sobie z tym poradził, i poda jak to poprawnie skonfigurować? :)

Edytowane przez Dr R.I.P
Opublikowano

1) Pierwsza ścieżka

Przykład:

IE, http://YOURSITE.com/admin/applications_addon/other/iArcade/games/all 

Mam tak:

http://www.MojaStrona.pl/kotek/applications_addon/other/iArcade/games/all

próbowałem też tak:

/kotek/applications_addon/other/iArcade/games/all

2) Druga ścieżka

Przykład:

/home/USER/public_html/FORUMPATH/admin/applications_addon/other/iArcade/games/all

Mam:

/home/USER/public_html/FORUMPATH/kotek/applications_addon/other/iArcade/games/all

Pytanie brzmi, co może być nie tak i czy USER i FORUMPATH uzupełnić o prawdziwe dane?

Dlaczego pomoc dalej wykrywa w ustawieniach forum ścieżkę ACP jako /admin/ a nie ten który zmieniłem w "init.php"?

Opublikowano (edytowane)

Dobra, trzeba pozmieniać USER i FORUMPATH na swoje własne, plus jeśli ktoś ma inny folder ACP to również trzeba zmienić.

Problem został już jeden, wiem czemu mi gry nie działały. Nie działały z racji tego iż pliki wypakowywane w source/tars nie przenosi do folder games/all i games/all/img. To z pewnością wina chmodów, ale na Boga mam 777!? :X Wywala te błędy które są w 2 poście. To wina hosta czy chmodów?

Edytowane przez Dr R.I.P
Opublikowano

Na jaki zmieniłem wyślę Ci zaraz na PW. Wziąłem go z kodu błędu, i podmieniłem oczywiście z głową (bądź nie? :P).

Mam taki folder i takie prawa. Dam Ci prawa w ACP. Adres chyba jeszcze masz, w razie czego napisz na gg. Jak możesz to spójrz w to.