Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie,

nie powiem, jestem na skraju desperacji. Jeżeli pomyliłem dział to wybaczcie.

Sytuacja wygląda tak: mamy bardzo natarczywego użytkownika. Banowaliśmy go na nick, mail i IP. Pochodzi on z UK jednak ma zmienne IP. Założył już 10 kont i niestety pisze 10-20 postów i jest banowany. Wszystko byłoby ok ale patrząc z perspektywy nastepnego roku, kiedy będzie pisał 10-15 postów, potem będzie banowany to może to stworzyć niezły burdel w kwestii merytorycznej samego forum. Można niby kasować wszystkie posty, jednak w większości tematów straci to jakąkolwiek ciągłość wypowiedzi (np jak ktoś bedzie tego idiotę cytował).

Zatem chce się go pozbyć raz na zawsze. Wiadomo, mogę ustawić opcję że to ja bedę weryfikował rejestrowanych i dopuszczał ich, jednak jak on sobie strzeli jakiś programik ukrywający IP to nie ma szans na odkrycie.

Czy jest jakiś sposób aby zbanować go definitywnie? Jeżeli jest to błagam poradźcie mi.

Opublikowano

Problemy z upierdliwymi użytkownikami zaczęły się od czasu masowego rozwoju łącz neostradopodobnych - ze zmiennym IP.

Jak się banuje IP można przy okazji zablokować cały powiat, i mamy problem... zawodzą wszystkie znane metody.

Natomiast jest inna metoda którą trenowaliśmy na jednym z for, wsypuje się razem z banem delikwentowi odpowiednie "ciasteczko" i facet ma z głowy logowanie na naszym forum.

Tyle że doszliśmy do wniosku że jest to metoda niezbyt legalna i daliśmy sobie spokój... :rolleyes:

Opublikowano (edytowane)

Ok a czy ktoś może mi wytłumaczyć jak zbanować na host? Jest to UK a z UK raczej użytkowników nie mamy i na takich nam nie zależy. Byłbym wdzięczny za pomoc.

jozefg ale jak to można zrobić??

Edytowane przez Yattamanek
Opublikowano
jak to można zrobić??

Nie wiem - kolega się tym zajmował .

Ciasteczka oczywiście można wyczyścić ale póki delikwent się zorientuje w czym rzecz mija dużo czasu. Większość "dzieci neostrady" nie ma o tym pojęcia. :rolleyes:

• Manager
Opublikowano

Skoro tak to użyj mojej modyfikacji: (DP30) Token of Death. Na jakiś czas będziesz mieć spokój. Na dysku mam nie wydaną jeszcze wersję 1.0.1, która to instaluje się bez edycji plików, ale wymagana jest wersja forum przynajmniej 3.1.2.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano

Hmmm a czy da się to ściągnąć z innego miejsca bo niestety pojawia się ciągle ten sam problem (od paru miesięcy), że mam nieaktywną licencję IPB. Pisałem kilkakrotnie do administratora tamtego forum ale albo wiadomości nie dochodziły albo nie znam powodu.

• Manager
Opublikowano

Jeśli masz 5$, bo tyle ten mod kosztuje to napisz do mnie na PW, a najlepiej na www.support.ipslink.pl, że chcesz go ode mnie kupić, bo to mój modzik. :rolleyes:

P.s. by się dostać na oficjalne forum nie musisz pisać do admina, a jedynie opłacić przedłużenie licencji za 25$ w panelu klienta.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.