Skocz do zawartości

ROZWIĄZANY: Problem z ustawieniem maski uprawnien

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam problem z ustawianiem masek uprawnien na forum. Chciałem stworzyc nowe grupy dla moderatorow jednak, cos sie spartoliło i przy zatwierdzeniu formularza z checkboxami uprawnien dajac nawet całe forum na full uprawnien ładuje wyłącznie połowe do bazy!^_^ sprawdziłem na 2 grupach w roznych konfiguracjach i sie spartoliło ;) Co wiecej chciałem dodac userom na forum uprawnienie do 1 forum i tez sie spartoliło bo wczytało z bazy pełen formulaz ale juz zapisało tylko polowe ;) dokładnie 50% listy działow na forum. Jak moge to naprawic albo recznie w bazie nawet im ponadawac te uprawnienia? znalazłem jakies tableki ale nie wiem co na co sie przekłada.

• Manager
Opublikowano

Masz problem z serwerem, a raczej tę częścią, która obsługuje wysyłane dane. Pewnie masz tak dużo for ( z ciekawości - ile? ), że serwet nie wyrabia.

Dziwi mnie tylko, że edytując jedno forum nie możesz tychże zmian zapisać. ^_^

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano (edytowane)

Masz problem z serwerem, a raczej tę częścią, która obsługuje wysyłane dane. Pewnie masz tak dużo for ( z ciekawości - ile? ), że serwet nie wyrabia.

Dziwi mnie tylko, że edytując jedno forum nie możesz tychże zmian zapisać. ^_^

81 for bodajze, a tabelka ipb3_permission_index ma 221 wierszy;/

co ciekawe jak odznacze pozycje np 40 a zaznacze pozycje 80 to mam zaznaczone pozycje 1-39 i 80 i to zapisuje ;/

forum http://adechade.com

myslisz ze to ograniczenie rozmiaru tablicy $_POST ?

co ciekawe dalej tez nie przetwarza zapytania bo nie zapisuje ustawien uprawnien ani dla galerii, ani dla mapy.

Nie wiem jak to wczesniej działało, ale ostatnie co było instalowane na forum to DP30 Advanced Adverts ;) wczesniej była migracja i cholera nie wiem ;/

Edytowane przez shrek
  • Manager
Opublikowano

Mój mod nie ma nic wspólnego z ustawieniami. ;) Generalnie to żadna instalacja modów nie powinna i pewnie nie ma na to wpływu.

To jeden z najtrudniejszych przypadków do diagnozy - z prostej przyczyny - coś nawal na linii serwer ^_^ forum, więc chyba tylko admin serwera może na to spojrzeć.

---

Opublikowano

Napisałem ze ja jestem adminem ;) i nie mam pomysłu co z tym zrobic ^_^

Serwerek to VPS ( 1 cpu, 512 ram, 1Gswap, 35G ) w statnecie na debianie stojacy apache2 +xcache +mysql (querry cache ) aktualnie na nim stoii tylko to forum + małe phpbb3 i chyba nic pozatym

Opublikowano

Ahh, tego nie zauważyłem. No to flaszeczka i pogadaj z sobą! ^_^

A poważniej mówiąc, to może jakiś nasz specu od serwerów się wypowie.

szpecu od serwerów sie wypowie ze jest debilem i skonczonym idiota :P

odpowiedz na moje problemy była na glownej stronie panelu admina a dokładniej w 1 z ostrzerzen mowuacym mniejwiecej ze suhosin nie pusci wiecej jak 200znakow przesylanych postem ;)

dobrałem sie do suhosina pozmieniałem wartosci i działa ;))

Takze to ja spartoliłem jak instalowałem suhosina i ze zlekcewazylem te ostrzezenia :a:

A juz miałem robic update do 3.1.3 myslac ze cos pomoze

thanks a lot :a:

• Manager
Opublikowano

Problem ROZWIĄZANY. Jeśli są jakiekolwiek wątpliwości, pytania proszę o założenie nowego tematu.

Wszelkie uzasadnione reklamacje/pretensje/sugestie/rady przyjmuje ekipa forum.

---

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.