Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam!

Zastanawia mnie dlaczego zespół IPB tak luźno podchodzi do tematyki pozycjonowania stron opartych o ich skrypt. Byłem w szoku, jak zauważyłem, że skrypt po instalacji jest "golutki" - żadnych meta tagów, przyjaznych adresów, nawet nie ma mapy forum. Rozumiem, że w przypadku darmowych rozwiązań może brakować tego typu rozwiązań, ale w płatnym skrypcie .....

Wiem, jest możliwość instalacji darmowych i płatnych dodatków. Wypróbowałem kilka, ale w porównaniu do ich odpowiedników np w phpbb to wyglądają żałośnie.

Nawet zakupiłem płatną modyfikację (V88)Meta Description & Meta Keywords, ale po zainstalowaniu srogo rozczarowałem się. Liczyłem na jakieś dynamiczne meta tagi a tu nic.

Do każdego z forów można dodać keywords i descripion, plus ustalić odgórnie dla pozostałych stron globalne keywords i descripion. Ale to może bardziej zaszkodzić niż pomóc w wypromowaniu strony. Bo jeśli w słowach kluczowych mamy : słowo x, a w treści strony go nie ma, to wiadomo jak nas potraktuje wyszukiwarka (czytaj google).

Zastanawiałem się nawet nad dodatkiem SEOComunity, ale licencja jest droższa niż zakup skryptu IPB :)

Może Wy znacie jakiś dobrą modyfikację? Jestem początkującym użytkownikiem IPB i z pewnością nie poznałem jeszcze wszystkich dodatków w tej tematyce.

A na tym forum korzystacie może z tego typu rozwiązań?

Edytowane przez matma4u

46279b204b.png

Rozwiążemy dla Ciebie każde zadanie z matematyki: http://matma4u.pl

Opublikowano
Witaj,

zapoznaj się z minervaseo.com, ew. poczekaj na IP.Board 3.x, które będzie już przyjaźnie nastawione na SEO. :)

A używał ktoś już wersji 0.4.1 ?

Bo z tego co przeszukałem na tym forum, to większość użytkowników miała problem z działaniem tej modyfikacji. A Ty DawPi ostatnią wersję jaką miałeś zainstalowaną?

46279b204b.png

Rozwiążemy dla Ciebie każde zadanie z matematyki: http://matma4u.pl