Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Thanks Mod Advanced 2.3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem gdy po zedytowaniu wrzucam plik class_session.php na serwer pokazuje sie bład.

IPS Driver Error i biała strona

A po zainstalowaniu w (FSY23) Universal Mod Installer mam taki bład.

rgh1230068183k.jpg

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Więc tak, po zedytowaniu plikmów class_session.php i mysql_queries.php wystakuje mi bład bazy danych.

Nie wiem czemu ale może coś zle robie. Podczas instalacji.

535228Obrazek.jpg

Nie bardzo wiem o co chodzi w tych dwóch krokach, bo są dziwnie napisane i nie mam tego kodu króry musze odnaleść. :D

Opublikowano
Więc tak, po zedytowaniu plikmów class_session.php i mysql_queries.php wystakuje mi bład bazy danych.

Powtarzam: Błąd na forum - IPS Driver Error , Nie wiesz co robić? Zajrzyj tutaj

Pokaż nam co tam masz.

btw.

Tłumaczenie:

Find - Znajdź

After - Po (Po czymś, po tej lini)

Add - Dodaj

Wiem co oznaczają to po polsku. Tylko nie mam u siebie tego kodu który jest musze odnaleść. Ale kiedy dodaje po members_disable_pm, thansk_point to jakoś mi to nie działa.

Kiedy po pc.* dopisze ,m.thanks_point wywala mi bład bazy danych :)

• Manager
Opublikowano
Kiedy po pc.* dopisze ,m.thanks_point wywala mi bład bazy danych :)

Ewidentnie nie zainstalowałeś jeszcze tego moda poprzez UMI. Nie dodało kolumny w bazie o takiej nazwie.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano

Dołączę się do tematu i napisze swój błąd :unsure:

Gdy edytuje class_session.php czyli dodaje po "members_cache, members_disable_pm" ", thanks_point". Wywala mi error.

Kawałek kodu przed edycją:

CODE-BOX
if ($member_id != 0)

{

$this->ipsclass->DB->build_query( array( 'select' => "id, name, mgroup, member_login_key, member_login_key_expire, email, restrict_post, view_sigs, view_avs, view_pop, view_img, auto_track, rep, allow_anon, allow_rep,

mod_posts, language, skin, warn_level, new_msg, show_popup, msg_total, time_offset, posts, joined, last_post, subs_pkg_chosen,

ignored_users, login_anonymous, last_visit, last_activity, dst_in_use, view_prefs, org_perm_id, mgroup_others, temp_ban, sub_end,

has_blog, has_gallery, members_markers, members_editor_choice, members_auto_dst, members_display_name, members_created_remote,

members_cache, members_disable_pm",

Po edycji:

CODE-BOX
$this->ipsclass->DB->build_query( array( 'select' => "id, name, mgroup, member_login_key, member_login_key_expire, email, restrict_post, view_sigs, view_avs, view_pop, view_img, auto_track, rep, allow_anon, allow_rep,

mod_posts, language, skin, warn_level, new_msg, show_popup, msg_total, time_offset, posts, joined, last_post, subs_pkg_chosen,

ignored_users, login_anonymous, last_visit, last_activity, dst_in_use, view_prefs, org_perm_id, mgroup_others, temp_ban, sub_end,

has_blog, has_gallery, members_markers, members_editor_choice, members_auto_dst, members_display_name, members_created_remote,

members_cache, members_disable_pm, m.thanks_point",

Szukałem logu ale ostatni mam z 01.02.09 (ustawiłem sam datę orginalnie plik ma 02.01.09)

Opublikowano

kod z pliku sources/classes/class_session.php po modyfikacji powinien wygladac tak:

function load_member($member_id=0)
{
	$member_id = intval($member_id);

if ($member_id != 0)
	{
		$this->ipsclass->DB->build_query( array( 'select' => "id, name, mgroup, member_login_key, email, restrict_post, view_sigs, view_avs, view_pop, view_img, auto_track,
															  mod_posts, language, skin, new_msg, show_popup, msg_total, time_offset, posts, joined, last_post, subs_pkg_chosen,
															  has_blog, members_markers, members_editor_choice, members_auto_dst, members_display_name, members_created_remote,
															  members_cache, members_disable_pm, thanks_point",
												 'from'   => 'members',
												 'where'  => 'id='.$member_id ) );

kod z pliku sources/sql/mysql_queries.php tak:

function topics_get_posts_with_join( $a )
{
	# topics.php

return "SELECT p.*,
			m.id,m.name,m.mgroup,m.email,m.joined,m.posts, m.last_visit, m.last_activity,m.login_anonymous,m.title,m.hide_email, m.warn_level, m.warn_lastwarn,
			me.msnname,me.aim_name,me.icq_number,me.signature, me.website,me.yahoo,me.location, me.avatar_location, me.avatar_type, me.avatar_size, m.members_display_name,
			pc.*,m.thanks_point
			FROM ".SQL_PREFIX."posts p
			  LEFT JOIN ".SQL_PREFIX."members m ON (p.author_id=m.id)
			  LEFT JOIN ".SQL_PREFIX."member_extra me ON (me.id=m.id)
			  LEFT JOIN ".SQL_PREFIX."pfields_content pc ON (pc.member_id=p.author_id)
			WHERE p.pid IN(".implode(',', $a['pids']).") ORDER BY {$a['scol']} {$a['sord']}";

}

Opublikowano

Dzięki błędu nie wywala już, ale gdy chce zobaczyć historię użytkownika mam taki błąd:

Fatal error: Maximum execution time of 20 seconds exceeded in /home/makensis/public_html/forum/sources/action_public/thanks.php on line 202

Plik nie był przeze mnie modyfikowany...

• Manager
Opublikowano

To nie błąd składni tym razem, ale brakiem pamięci serwera by obsłużyć zapytanie z linii 202.

Polecam maila do admina z prośbą o poluźnienie kurka na limity. :unsure:

---

• Manager
Opublikowano

Następnym razem proszę byś zakładał nowy swój temat ponieważ teraz ugryzłem się w myszkę i miałem zaznaczać jako rozwiązany, ale to nie Twój temat przecież. :unsure:

---

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

To jest najsłabszy mod do dawania piw jaki widziałem. Raz, że nie wyświetla kto dał piwo tylko dodaje coś tam do rangi, a dwa że nie jest full Ajax i każde piwo wymaga odświeżenia strony, także dwa razy się zastanówcie nim go ściągnięcie.

Moja modyfikacja i optymalizacja SEO forum IPB: www.forum.tweaks.pl/forum-IPB-SEO-Optymalizacja-Przewodnik-t50271/

• Manager
Opublikowano
To jest najsłabszy mod do dawania piw jaki widziałem. Raz, że nie wyświetla kto dał piwo tylko dodaje coś tam do rangi, a dwa że nie jest full Ajax i każde piwo wymaga odświeżenia strony, także dwa razy się zastanówcie nim go ściągnięcie.

To nie ulega wątpliwości. Plus powoduje znaczną ilość zapytań na widok tematu - kiedyś wykonałem dla klienta przeróbkę na jedno dodatkowe zapytanie na widok tematu.

Full ajax to nie jest, faktem jest, że to żaden ajax. :D

To, że nie wyświetla kto dał to się zgodzić nie mogę - bo wyświetla.

---

Opublikowano

Dzięki za odpowiedź, wydaje mi się, że to odpowiedni wątek aby zadać pytanie o lepszy mod? Na forum.optymalziacja.com jest cosik takiego:

The Following 1 Users Say Thank You to andi22 For This Useful Post:

Co to może być za mod?

Moja modyfikacja i optymalizacja SEO forum IPB: www.forum.tweaks.pl/forum-IPB-SEO-Optymalizacja-Przewodnik-t50271/

• Manager
Opublikowano
Dzięki za odpowiedź, wydaje mi się, że to odpowiedni wątek aby zadać pytanie o lepszy mod? Na forum.optymalziacja.com jest cosik takiego:

Co to może być za mod?

Thanks advanced w wersji light. :D

---