Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Nie wiem co się stało, ale po wejściu da ACP nie mogę wejść w zakładkę Komponenty, wszystkie inne działają tylko ta jedna nie.

Przejrzałem logi błędów i znalazłem coś takiego:

Date: Sun, 28 Dec 2008 18:40:28 +0100

Error Number: 2006

Error: MySQL server has gone away

IP Address: ***********

Page: /*****/index.php?adsess=*******************&section=components

mySQL query error: SELECT * FROM ***_installed_mods ORDER BY m_name

**** - ukryłem ważne info

Zalogowałem się w bazie dałem napraw tabelę, ale nic to nie pomogło. Czy ktoś może wie w czym tkwi problem?

46279b204b.png

Rozwiążemy dla Ciebie każde zadanie z matematyki: http://matma4u.pl

• Manager
Opublikowano

Masz UMI pokazywane jako pierwsze w po wejściu na tę zakładkę i pewnie dużo modów lub zżerana przez funkcje zwrotne pamięć obciąża znacznie serwer który 'urywa' połączenie.

Więcej o UMI i wyłączeniu tej funkcji możesz znaleźć w moim poradniku UMI czyli Universal Mod Installer.

Jeśli masz angielską wersję będzie to funkcja Use the 'callback' functions?, jeśli masz polską wersję językową UMI będzie to: Użyć funkcji 'zwrotnych'?.

A teraz do sedna:

przejdź do PhpMyAdmin do tabeli ibf_components, odnajdź pozycję (FSY23) Universal Mod Installer - zapewne będzie mieć najniższą wartość w kolumnie com_position ze wszystkich pozycji mających w kolumnie com_enabled wartość 1. Musisz po prostu zamienić pozycje tych jakiś dwóch komponentów ( zamieniając wartości w kolumnie com_position, a następnie przejść na zakładkę COMPONENTS i wyłączyć ową funkcję o której pisałem wyżej. Po tej operacji będziesz mógł wejść i otworzyć listę posiadanych modyfikacji możliwych do instalacji poprzez UMI.

Powodzenia! ;)

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano

DawPi dziękuje za pomoc. Naprowadziłeś mnie na rozwiązanie, które zrobiłem troszkę prościej.

Wszedłem w zakładkę:

ADMIN>> Komponenty>>Zarządzaj Komponentami

I przesunąłem UMI na drugą pozycję, a następnie wyłączyłem funkcję callback

46279b204b.png

Rozwiążemy dla Ciebie każde zadanie z matematyki: http://matma4u.pl

• Manager
Opublikowano
Informacja:
Problem ROZWIĄZANY. Jeśli są jakiekolwiek wątpliwości, pytania proszę o założenie nowego tematu.
Wszelkie uzasadnione reklamacje/pretensje/sugestie/rady przyjmuje ekipa forum.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.