Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Podobne Tematy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Po weydytowaniu pliku topics.php Pokazuje sie biała strona kiedy otwieram jakiś temat...

Niby wszystko dobrze, a jednak nie...

Dodaje swoj topics.php po edycji i przed... Chdzi mi o dodanie modyfikacji Similar_Topics_v1.0.4

topics.rar

Opublikowano

Po skozystaniu z poradnika dalej mam białą strone po wrzuceniu zeedytowanego pliku... Nie mam informacji o przyczynie błedu...

• Manager
Opublikowano
Niby wszystko dobrze, a jednak nie...

Twoja pewność siebie w tym przypadku była zgubna. Na przyszłość polecam sprawdzić dwa razy zmiany jakie wprowadzasz.

Zapomniałeś zamknąć warunku if nawiasem klamrowym }

Znajdź:

if (!empty($similarTopics))
		{
			$this->output = str_replace("<!--IBF.MOD_FULL_WRAPPER-->", $similarTopics, $this->output);
		}

Dodaj poniżej:

}

Zapisz i wyślij.

Spróbuj ponownie wejść w jakiś temat.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano

Wiem, na początku było dobrze zedytowane. Ale pozniej sam uunołem ten znacznik i przy ?> tez jednego brakuje. Ale z znacznikami i bez nich i tak nie działało :bubble:

Opublikowano

Tak. mojeforum/mod_install.php Potem usunołem plik...

To mogłbyś pomóc zedytowac ten plik topics.php poprawnie ??

Opublikowano (edytowane)

Hmm, nie działa. ALe dziekuje :bubble: Może dlatego to nie działa że nie wykonałem

DELETE FROM ibf_skin_templates WHERE func_name = 'similar_topics' OR func_name = 'similar_topics_row';

Bo nie wiem dokładnie co mam zrobic...

Edytowane przez XQS
  • Manager
Opublikowano

Ciężko mi powiedzieć co tam namieszałeś bez zaglądnięcia do tego.

Widząc jak potraktowałeś plik topics.php można się spodziewać wszystkiego, więc bardzo trudno jest mi napisać jakąś poradę, nie znając sytuacji na Twoim forum.

Może spróbuj wykonać całą instalację od początku.

Ah, no i przed tym wszystkim, co napisałem wczoraj przebuduj całe cache skinów ( upewnij się, że folder cache/ i cała jego zawartość na wartość 777 ).

---

Opublikowano

Podczas instalacji pokazuje się komunikat:

DELETE FROM ibf_skin_templates WHERE func_name = 'similar_topics' OR func_name = 'similar_topics_row';

I nie wiem czy ja to mam wykonać, czy to się wykona automatycznie podczas instalacji...

Bo jeżeli sam to nie wiem o co chodzi...

Opublikowano

Tak, dalej jest biała strona... Już chyba 3 raz instalowałem ponownie. Cache czyściłem.

• Manager
Opublikowano
Skoro biała strona to spróbuj rozwiązać problem sam, korzystając z tego poradnika: Błąd, biała strona? Nie wiesz co robić? Zajrzyj tutaj..
Po skozystaniu z poradnika dalej mam białą strone po wrzuceniu zeedytowanego pliku... Nie mam informacji o przyczynie błedu...

Zacna z Ciebie osoba. Wykonałeś JEDNĄ edycję pliku init.php z kilku tam podanych i piszesz, że skorzystałeś z poradnika.

Błąd jest taki:

Fatal error: Call to undefined method skin_topic_4::similar_topics_row() in /home/forum/domains/forum.csns.pl/public_html/sources/action_public/topics.php on line 2741

Przy instalacji się pojawia:

cache/skin_cache/cacheid_2 not writeable - cannot cache to PHP file

Zatem panie kolego - pan zacznie myśleć :bubble: i robić, to napisałem to wtedy możemy rozmawiać o jakiejkolwiek pomocy. :wacko: Zgadzamy się? No to fajnie.

Wyeliminuj problem błędnych chmodów i wtedy uruchom ponownie instalator plus edytuj pliki i problem zniknie.

---

Opublikowano

Na folder cache i każdy podkatalog w nim jest chmod 777, na mod_instal.php tez jest 777 Więc nie powinno być

Ale pewnie się myle... Może jakaś podpowiedź w jakim katalogu powinienem zmienić chmody jeszcze ? :bubble:

Opublikowano

Wyższe ? bo wyrzej jest tylko root

Katalogi są chyba tak o ile dobrze pamiętam root/forum na forum jest 777

Opublikowano

/home/forum/domains/forum.csns.pl/public_html Na wszystkie ustawiłen 755 potem 777 i dalej:

Nic nie działa ostatnio co chce zainstaowac, na tym forum :bubble:

• Manager
Opublikowano

Skorzystaj z mojej rady i napisz do admina. Powiedz, że masz ustawione chmody 777 na katalogi, a mimo to skrypt nie może nic do nich zapisać. To wydaje mi się najrozsądniejsze.

---

• 4 tygodnie później...
  • Manager
Opublikowano
Przy instalacji się pojawia:
Admin również nie wie o co chodzi. http://mods.invisionize.com/db/index.php/f/7293 Tutaj w komentarzach mają taki sam problem jak ja..

Nadal masz ten błąd == nadal problem z serwerem.

---