Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Właśnie się uczę przesyłać i mam 3 pytania.

1. Czy poza General w Quick Connect, trzeba jeszcze coś konfigurować czy wszystko zostawić tak jak było domyślnie?

2. Jeśli w instrukcji moda nie ma podanej ścieżki to gdzie się wgrywa?

3. Chciałabym wgrać np. jakiś rysunek, który pokazywałby mi się np. w adresie: nazwadomeny.com/zdjecia/fot1. Gdzie i jak mam najpierw taki folder (zdjecia) utworzyć?

Türkülerdir Sevdam...

• Manager
Opublikowano

Ad 1 - jeśli udaje Ci się połączyć, to nic nie trzeba zmieniać. :)

Ad 2 - nie wiem. Nie mogę rozpatrzyć czegoś czego nie ma.

Ad 3 - tam, gdzie główny poziom domeny.

• Lubię to 1

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

• Manager
Opublikowano

Tego Ci nie powiem, bo nie mam dostępu do Twojego FTP. To jest wszystko 'płynne'. Nie ma na to sztywnych reguł.

Stwórz ten folder tam gdzie forum, a potem wbij do niego adresforum/nazwa_folderu/.

---

Opublikowano (edytowane)

Metodą prób i błedów udało się :) Trzeba być w /domains/nazwaforum.com/public_html/ i tam dodawać a ja robiłam folder wyżej.

Kiedy tak chodziłam po tych folderach i dodawałam zastanowiły mnie jeszcze 2 rzeczy:

a) zielony krzyżyk - czy on oznacza, że w tym folderze coś zostało zmienione?

B) nazwa jednego foldera - bo jeśli logując się do ACP zamiast /admin mam inny adres (np. AbCdEfG) to chcąc coś wgrywać do folderu admin to mam wgrywać do tego przykładowego AbCdEfG, tak?

Zamiast tej drugiej buźki miało być "b" ale z nawiasem wyszła buźka :)

Edytowane przez TurkuSevdaliAska

Türkülerdir Sevdam...

Opublikowano

'Zielony krzyżyk' oznacza, że przeglądałaś ten folder, a jego elementy zostały zapisane w pamięci cache - po utracie połączenia będziesz więc mogła wyświetlić jego zawartość, a częste przechodzenie pomiędzy folderami nie będzie zjadało dodatkowego transferu.

Wgrywaj całą zawartość z folderu 'admin' wybranej modyfikacji do swojego zmienionego folderu. Zresztą zmiana folderu administracyjnego jest słabym zabezpieczeniem, a jest bardzo uciążliwe przy częstej ingerencji w pliki.

• Lubię to 1
Opublikowano

DawPi, ad 2 - to znaczy, że dobrze myslałam (pytając czy tak) :)

Jeszcze raz bardzo dziękuję DawPi i Amfidiusz za odpowiedzi na coś, co dla Was jest chlebem powszednim. Ja uruchomiłam tego typu program po raz pierwszy, no ale najważniejsze, że z Waszą pomocą już wiem jak się wgrywa więc temat do zamknięcia :)

Türkülerdir Sevdam...

• Manager
Opublikowano

Problem ROZWIĄZANY. Jeśli są jakiekolwiek wątpliwości, pytania proszę o założenie nowego tematu.

Wszelkie uzasadnione reklamacje/pretensje/sugestie/rady przyjmuje ekipa forum.

---

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.