Skocz do zawartości

ROZWIĄZANY: zrobilem update 3.1.3 -> 3.14

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

no coz.

Forum bylo na 3.1.3 a ja pokusilem sie na tzw. "mala paczke" update'a do 3.1.4

Zuploadowalem i zrobilem upgrade jak zwykle. Wsio poszlo cacy i forum chodzi.

Jednak powychodzily problemy:

Jak chce zamknac jakis temat dostaje:

Fatal error: Call to a member function topicClose() on a non-object in /var/www/vhosts/polishbanditcrew.pl/httpdocs/admin/applications/forums/modules_public/moderate/moderate.php on line 1966

Plik moderate.php jest juz w wersji 3.1.4 wedlug ACP i faktycznie jest nowy.

a w linii 1966 stoi: $this->modLibrary->topicClose($this->topic['tid']);

Druga sprawa to usuwanie posta:

sorry za jakosc filmu.. post wczesniej odrzucony byle nie byl widoczny bo skasowac jakos sie nie da:

http://vimeo.com/17429573

i przez to w sql_error_latest.cgi mam:

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Date: Fri, 03 Dec 2010 12:15:57 +0000

Error: 1064 - You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'and pid=58279' at line 1

IP Address: 78.134.5.71 - /index.php?app=forums&module=moderate&section=moderate&do=04&f=25&t=4413&p=58279&st=&auth_key=1711f6c1d5e101eed5b35f46cd06902a

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

mySQL query error: SELECT pid, author_id, post_date, new_topic FROM posts WHERE topic_id= and pid=58279

.--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------.

| File | Function | Line No. |

|----------------------------------------------------------------------------+-------------------------------------------------------------------------------+-------------------|

| hooks/ocbm_action_aaeb1fa40147528d0c17d4cc0d9575db.php | [public_forums_moderate_moderate]._deletePost | 26 |

'----------------------------------------------------------------------------+-------------------------------------------------------------------------------+-------------------'

| admin/sources/base/ipsController.php | [ocbm_action].doExecute | 285 |

'----------------------------------------------------------------------------+-------------------------------------------------------------------------------+-------------------'

Macie pojecie gdzie zaczac kopac ? Baza jest OK, tabele indexy tez, file permissions rowniez. :(

Cache zaktualizowalem. Dzieje sie tak na kazdym skinie (wszystkie przebudowalem) i dalej :(

EDIT:!!!!

wrzucilem moderate.php w wyszukiware i mam:

znalazłem przyczynę -> [DUSP] One-Click Ban

wylaczylem i i juz sie nic nie pitoli..

Kurde a byl mi tak uzyteczny ten mod :(( - nie ma innego co robi to samo i nie pitoli forum ??

Edytowane przez JackMR
Opublikowano

tak, i dzieje sie to samo.

Nawet zostawie hook'a ale ustawie "System Enabled" na OFF to mi wywala :

[#1500] The one-click ban system has been disabled.

i topic zostaje otwarty..

Dlatego odinstalowuje i trudno.. czekam na ewentualne jego update'y ..

• Manager
Opublikowano

Problem ROZWIĄZANY. Jeśli są jakiekolwiek wątpliwości, pytania proszę o założenie nowego tematu.

Wszelkie uzasadnione reklamacje/pretensje/sugestie/rady przyjmuje ekipa forum.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.