Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

ROZWIĄZANY: Thanks Mod Adanced - zmina zasad kto komu...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam, chciałbym się zapytać jak zmienić w tej modyfikacji tak aby też odpowiadający mieli możliwość otrzymania podziękowania ale tylko od autora tematu. Czy jest to możliwe? Szukałem trochę tutaj, lecz nie mogłem tego znaleźć. :unsure:

Edytowane przez Dr R.I.P
Opublikowano (edytowane)

Czyli by autor mógł dziękować w swoim temacie i aby inni mogli dziękować autorowi.

Więc wychodzi na to, żeby dodać opcje dodawania podziękowań przez autora (zastosowanie dział prośby) :unsure:

Edytowane przez Dr R.I.P
  • Manager
Opublikowano

No, ale przecież tak jest.

Chodzi Ci o to by inni nie mogli dziękować innej osobie jak autor tematu czy jak? Proszę sprecyzuj to bo dla mnie nie jest to takie oczywiste ( umysł ścisły ).

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano (edytowane)

Ok więc napiszę to bardzo dokładnie.

Chciałbym by podziękować można było:

- Autorowi postu

- Użytkownikom którzy odpowiedzieli w temacie, przez autora. (tej opcji nie ma, a przynajmniej ja nie mam, sprawdzałem na forum gdzie jest mod włączony w moim temacie)

Możliwe że nie włączyłem opcji, ale w tools & settings sprawdzałaem każdą opcje w Thanks Mod Advanced.

Edytowane przez Dr R.I.P
  • Manager
Opublikowano

A czy użytkownicy mogą dziękować użytkownikom ( niekoniecznie autorowi )?

Autorowi postu - przecież to już jest możliwe.

Dla mnie to nadal nie jest dokładne i jednoznaczne. :unsure:

---

Opublikowano (edytowane)

Hahaha faktycznie wkradł mi się błąd, chodziło o autora tematu. :unsure:

Nie, mogą dziękować tylko autorowi tematu, a autor tematu im. :)

Edytowane przez Dr R.I.P
Opublikowano

Tak, jakbym ja kazał Ci przeczytać Koran w oryginale w tym momencie i Ci go streścić... ok, teraz znam już odpowiedź więc poczekam ;D Aha, jak znajdziesz ochotę, to napisz wcześniej na gg, bądź tutaj PeWu, to dam Ci znowu admina z ACP

• Manager
Opublikowano

Jeśli bym chciał się nauczyć Koranu to bym to zrobił - dla własnej satysfakcji, że chcę, że potrafię.

To naprawdę nic trudnego zrobić czasem coś samemu.

---

• Manager
Opublikowano

Otwórz plik: sources/action_public/topics.php

Znajdź:

if ( (!in_array($this->ipsclass->member['id'],$member_thanks)) and ($this->ipsclass->member['id'] != $row['author_id']) and ($row['pid'] == $this->topic['topic_firstpost']))

Zamień na:

if ( ( $this->ipsclass->member['id'] != $row['author_id'] ) AND ( ( ( $this->ipsclass->member['id'] == $this->topic['starter_id'] ) ) OR ( ( $row['author_id'] == $this->topic['starter_id'] ) ) ) )

Zapisz i wyślij.

P.s. wg mojego zmęczonego myślenia powinno zadziałać. Jak nie - trudno, spróbujemy inaczej. :unsure:

---

Opublikowano (edytowane)

Działa, a czy można usunąć przycisk podziękuj autorowi tematu w jego kolejnych postach? :unsure: Jeśli nie to w porządku, bo i tak nie dodaje, gdy (w tym przypadku) sam chciałem sobie dać "thanksa", ale przycisk niepotrzebnie jest. ;)

Jeśli to już trochę pracy wymaga, to dziękuje i jestem i tak bardzo zadowolony z efektu.

Edytowane przez Dr R.I.P
  • Manager
Opublikowano
Informacja:
Problem ROZWIĄZANY. Jeśli są jakiekolwiek wątpliwości, pytania proszę o założenie nowego tematu.
Wszelkie uzasadnione reklamacje/pretensje/sugestie/rady przyjmuje ekipa forum.

---

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.