Skocz do zawartości

ROZWIĄZANY: Najprawdopodobniej uszkodzona baza danych.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Nagle z niczyich powodów wchodząc na moją stronę mam komunikat:

Warning: mysqli_query() [function.mysqli-query]: (HY000/2013): Lost connection to MySQL server during query in /home/virt5913/domains/XXXX/public_html/forum/ips_kernel/classDbMysqliClient.php on line 222

Kiedy napisałem do hostingu twierdzą że baza się uszkodziła, ktoś może pomóc ?

podpis2.jpg

Opublikowano

Błędów żadnych nie ma, jedynie co z pliku latest:

mySQL query error: SELECT f.*,p.* FROM forums f  LEFT JOIN permission_index p ON ( p.perm_type='forum' AND p.app='forums' AND p.perm_type_id=f.id )  

podpis2.jpg

Opublikowano

Na Twoim forum widze Driver Error... wiec.. a z resztą.

Próbowałeś naprawić bazę wbudowanym narzędziem w IPB ? Jak masz kopię bazy to spróbuj,

Przejdź w ACP do Zaawansowane :a: Database Checker, na górze powinno pokazać Ci się:

"We have found problems with your database, and have listed them below. Would you like us to attempt to fix them for you?"

Kliknij na "Would you like us to attempt to fix them for you? ".

• Lubię to 1
Opublikowano (edytowane)

Jeśli nic nie grzebałeś, nie instalowałeś to stoje przy tym że to wina hostingu. "Lost connection to MySQL server".

A oni nie koniecznie mogą mieć chęć do przyznania się.

Ale może niech się ktoś bardziej doświadczony wypowie :P

Edytowane przez macsch15
  • Lubię to 2
Opublikowano

Ja właśnie nic nie ruszałem, nawet przez pierwszą godzinę ignorowałem błąd bo myślałem że wina leży po stronie właśnie hostingu. Lecz kiedy do nich napisałem, dostałem odpowiedź że mam sobie przywrócić kopię zapasową bazy danych lub wgrać nową bazę i sprawdzić czy dalej tkwi problem. A na końcu dodali że błąd leży po mojej stronie.

podpis2.jpg

• Manager
Opublikowano

Jeśli nic nie grzebałeś, nie instalowałeś to stoje przy tym że to wina hostingu. "Lost connection to MySQL server".

A oni nie koniecznie mogą mieć chęć do przyznania się.

Ale może niech się ktoś bardziej doświadczony wypowie :P

+1

Ja właśnie nic nie ruszałem, nawet przez pierwszą godzinę ignorowałem błąd bo myślałem że wina leży po stronie właśnie hostingu. Lecz kiedy do nich napisałem, dostałem odpowiedź że mam sobie przywrócić kopię zapasową bazy danych lub wgrać nową bazę i sprawdzić czy dalej tkwi problem. A na końcu dodali że błąd leży po mojej stronie.

Zmień serwer. Gdzie się teraz stołujesz?

• Lubię to 1

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano

Problem się naprawił, napisałem do nich taką informację:

W bazie nie jest uszkodzona żadna tabela więc ciężko doszukać się błędu. Nie posiadam kopi zapasowej bazy danych a obecnie nie mam możliwości wgrania nowej bazy danych z powodu tego iż nie przedłużyłem licencji IP.BOARD

Po pomocy na polskim supporcie otrzymałem odpowiedź abym jeszcze raz Państwa poprosił o przyjrzeniu się błędowi. Może jakiś restart maszyny pomoże, będę bardzo wdzięczny.

Lecz nie dostałem żadnych informacji że to oni się przyczynili do naprawy, będę starał się dowiedzieć dlaczego wyświetlił się owy błąd ;)

Z góry dziękuję za zaangażowanie w pomocy naprawieniu tego błędu.

A co do serwerka to logout

podpis2.jpg

Opublikowano

Sprawa wyjaśniona, o to informacja jaką otrzymałem:

Witam,

Pański serwis działa już poprawnie, powodem awarii była płyta główna która została wymieniona. Nie powinno być już żadnych problemów z działaniem i ciągłością usługi.

Przepraszamy za wszelkie niedogodności.

Pozostajemy do dyspozycji

Z pozdrowieniami

Zespół Biznes-Host.pl

podpis2.jpg

Opublikowano

Zobaczymy co będzie dalej, miejmy nadzieję że nie będzie ponownie jakiś problemów, jeżeli znowu wystąpią nie zostanie mi nic innego jak zmienić hosting.

Temat do zamknięcia.

podpis2.jpg

• Manager
Opublikowano

Problem ROZWIĄZANY. Jeśli są jakiekolwiek wątpliwości, pytania proszę o założenie nowego tematu.

Wszelkie uzasadnione reklamacje/pretensje/sugestie/rady przyjmuje ekipa forum.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.