Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam dzisiaj znalazłem kolejny błąd w shoutbox po zmianie dat na polskie nazwy.

http://forum.invisionize.pl/index.php?show...azwy+miesi%B1ca

W shoutboxie jak się wchodzi do Archiwum wyświetla taki błąd

Warning: gmmktime() expects parameter 6 to be long, string given in /home/emmsyste/public_html/xxxxxxx/sources/d22mods/shoutbox.php on line 692

błąd z lini 692

$a = gmmktime($y['hour'], $y['minute'], 0, $y['month'], $y['day'], $y['year']);

kolejna linia to 693

$b = gmmktime($z['hour'], $z['minute'], 0, $z['month'], $z['day'], $z['year']);

Wersja shoutboxa to D22-Shoutbox

Help :unsure:

Opublikowano

teraz to dopiero się posypało :unsure:

Warning: strftime() expects at most 2 parameters, 6 given in /home/emmsyste/public_html/trancegeneration/sources/d22mods/shoutbox.php on line 692

Warning: gmmktime() expects parameter 6 to be long, string given in /home/emmsyste/public_html/trancegeneration/sources/d22mods/shoutbox.php on line 693

Warning: mysqli_fetch_array() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/emmsyste/public_html/trancegeneration/ips_kernel/class_db_mysqli_client.php on line 685

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/emmsyste/public_html/trancegeneration/sources/d22mods/shoutbox.php:692) in /home/emmsyste/public_html/trancegeneration/ips_kernel/class_ajax.php on line 196

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/emmsyste/public_html/trancegeneration/sources/d22mods/shoutbox.php:692) in /home/emmsyste/public_html/trancegeneration/ips_kernel/class_ajax.php on line 197

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/emmsyste/public_html/trancegeneration/sources/d22mods/shoutbox.php:692) in /home/emmsyste/public_html/trancegeneration/ips_kernel/class_ajax.php on line 198

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/emmsyste/public_html/trancegeneration/sources/d22mods/shoutbox.php:692) in /home/emmsyste/public_html/trancegeneration/ips_kernel/class_ajax.php on line 199

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/emmsyste/public_html/trancegeneration/sources/d22mods/shoutbox.php:692) in /home/emmsyste/public_html/trancegeneration/ips_kernel/class_ajax.php on line 200
Brak wynik�w spe�niaj�cych wymagania.

Opublikowano (edytowane)

hmmm nie mam katalogu shoutbox w components_public

to co podałeś jest do IP shoutbox a ja mam D22

?

Edytowane przez TechnoDream
  • Manager
Opublikowano

Dobra, znów nie było. :unsure:

Hm, no co ja mogę poradzić - nie mam tej modyfikacji zainstalowanej. Musiałbyś mi dać dostęp do FTP i być może bym to poprawił.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano (edytowane)

kurde zrobiłem :unsure: nie jestem taki głupi jak myślałem hehehe

kody które miałem zmienić

$c = explode(',', $this->ipsclass->get_time(time(), 'Y,n,j,G,i,s'));
		$o = explode(',', $this->ipsclass->get_time($s['s_date'], 'Y,n,j,G,i,s'));

miałem w pliku sources/d22mods/shoutbox pozamieniałem kody i hula ;)

Wareczek nie chce instalować bo boje się że mi się coś namiesza ;) a czym sie różni od D22?

Edytowane przez TechnoDream
  • Manager
Opublikowano
D22 jako projekt został przekazany w ręce developerów z IPS i jest nadal rozwijany pod tą nazwą. Czyli jakieś nowe dodatkowe opcje, poprawki błędów...

d*pa d*pa. :unsure: To Dean jako jeden z developerów się na to zgodził. ;)

Choć czytałem, że tam zmieniono ponad 90% kodu więc to jest raczej nowa modyfikacja. Te pozostałe % to pewnie wygląd. ;)

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.