Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie!

Otóż mam taki problem. Moje forum które stało na innym serwerze niestety posypało się (wina HOST'a). Jedyne co mi się udało uratować to baza danych. Więc zrobiłem jej kopię i zapisałem u siebie na dysku.

Teraz mam taki niemiły i trudny przypadek iż gdy zainstalowałem forum na nowym serwerze (webh.pl) nie mam polskich znaków. Wgrałem oczywiście spolszczenie i zmieniłem kodowanie na ISO-8859-2 . Wykonałem wszystkie możliwe operacje w Maintenance -> Recount & Rebuild. Forum nadal nie miało polskich znaków.

Próbowałem zgrać bazę jeszcze raz oraz zmieniać jej kodowanie na UTF-8 itd. itd. niestety również i to nie przyniosło oczekiwanych rezultatów. Czy wie ktoś może co może być tego przyczyną? A może ktoś miał podobny problem i mógł by mi doradzić?

PS.

Dodam jeszcze iż gdy chcę zmieniać (edytować) np. nazwy działów na forum z np. "OG?OSZENIA" na "OGŁOSZENIA" to również po zastosowaniu nazwa nie zmienia się.. pozostaje nadal ze znakiem "?"...

2efrqsn.png

IP.Board - The Best Forum Board In The World!

Opublikowano

Okej, próbowałem wszystkie te sposoby i niestety....

Chciał bym mieć chociaż możliwość by po edycji posta czy nazwy tematu z np. "BIE??CE SPRAWY" zmienić go na "BIEŻĄCE SPRAWY"... lecz nawet i tak się nie da bo wraz pojawiają się znaki zapytania. Jedyne co mogę zrobić to zmienić na "BIEZACE SPRAWY".

Wie ktoś może co jest nie tak :)?

2efrqsn.png

Opublikowano

Napisy wyglądają m.in. tak:

S?ynny z?odziej samochod?w Randal "Memphis" Raines potrafi ukra?? ka?dy w?z. Postanowi? jednak zrezygnowa? z dzia?alno?ci przest?pczej i rozpocz?? nowe, uczciwe ?ycie. Wkr?tce dowiaduje si?, ?e jego m?odszy brat Kip wsp??pracuje z gangiem Calitriego, kt?ry uprawia ten sam proceder co Randal. Ch?opak prosi Rainersa o pomoc - ma bowiem wobec mafii zobowi?zania, z

2efrqsn.png

Opublikowano

Tak, również myślałem że źle przenosiłem bazę. Lecz próbowałem niezliczonej ilości sposobów i nie potrafię tego wykonać :)

2efrqsn.png