unbreak Opublikowano 11 Lutego 2011 Opublikowano 11 Lutego 2011 Hai.. Chciałem sobie popróbować pewne bajery na forum, a wiadomo, żeby nie zepsuć chciałem to zrobić na localhoście... Jak zwykle przerzuciłem wszystko na kompa, pliki, sql. Zmieniłem co trzeba w global_conf poustawiałem htaccess tak żeby działał... no i kiedy chcę wejść na forum to otrzymuję komunikat: Fatal error: Allowed memory size of 8388608 bytes exhausted (tried to allocate 24576 bytes) in E:\Private\Michala\localhost\occ\cache\skin_cache\cacheid_6\skin_boards.php on line 607 Kiedy wchodzę na admin, to logowanie jest ok, a po zalogowaniu znów błąd: Fatal error: Allowed memory size of 8388608 bytes exhausted (tried to allocate 50 bytes) in E:\Private\Michala\localhost\occ\admin\applications\forums\sources\classes\forums\class_forums.php on line 273 O co w tym biega? Twiztid Tribe ®
Macsch15 Opublikowano 11 Lutego 2011 Opublikowano 11 Lutego 2011 Pewnie program narzucił domyślną wartość memory_limit, skoro to localhost to zmień w php.ini linię memory_limit na np memory_limit =200M 1
unbreak Opublikowano 11 Lutego 2011 Autor Opublikowano 11 Lutego 2011 Dzięki działa, co dziwniejsze byłem przekonany że juz kiedyś to zmieniałem ;p To jako że to ciągle będzie w temacie, mam pytanie. Macie jakieś pomysły czemu nice urle mogą na localu nie działać? Nie działają tylko te 'wbudowane' bo moje dodatkowe wpisy do IP.Content już działają... Twiztid Tribe ®
Macsch15 Opublikowano 11 Lutego 2011 Opublikowano 11 Lutego 2011 Tak, i jesteś pewien że htaccess działa ? Jakiego klienta do Localhosta używasz ?
unbreak Opublikowano 11 Lutego 2011 Autor Opublikowano 11 Lutego 2011 No działa skoro moje wpisy typu RewriteRule ^bashu.html$ index.php?app=core&module=global§ion=bashu działają Aktualnie mam WebServ. Twiztid Tribe ®
Manager DawPi Opublikowano 12 Lutego 2011 Manager Opublikowano 12 Lutego 2011 Macie jakieś pomysły czemu nice urle mogą na localu nie działać? Mowa o tych z IP.Board? intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board --- Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.
unbreak Opublikowano 14 Lutego 2011 Autor Opublikowano 14 Lutego 2011 Tak. np: /localhost/topic/23342-instalacja-forum-ipboard-3x-na-localhost Nie działa. Twiztid Tribe ®
Manager DawPi Opublikowano 14 Lutego 2011 Manager Opublikowano 14 Lutego 2011 mod_rewrite włączone po stronie serwera? intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board --- Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.
unbreak Opublikowano 14 Lutego 2011 Autor Opublikowano 14 Lutego 2011 Włączony, musi być włączony skoro działają moje wpisy w htaccess: RewriteRule ^bashu.html$ index.php?app=core&module=global§ion=bashu Twiztid Tribe ®
Manager DawPi Opublikowano 14 Lutego 2011 Manager Opublikowano 14 Lutego 2011 Jeszcze zapytam. Włączyłeś FURL-e w ACP oraz w pliku conf_global.php? intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board --- Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.
unbreak Opublikowano 15 Lutego 2011 Autor Opublikowano 15 Lutego 2011 Forum jest przeniesione z serwera także pewnie zostały włączone teraz niestety nie sprawdzę, bo piszę z poza domu. Twiztid Tribe ®
Rekomendowane odpowiedzi