Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

DawPi, Rozumiem to tak, że jeżeli kupię licencję, i po jej skończeniu, po roku czasu mogę dalej korzystać z IPB bez żadnych kar, nowych kosztów?

I cała instalacja jest przez instalator .exe, tak?

• Manager
Opublikowano

DawPi, Rozumiem to tak, że jeżeli kupię licencję, i po jej skończeniu, po roku czasu mogę dalej korzystać z IPB bez żadnych kar, nowych kosztów?

Po pół roku. I tak, bez 'kar' i bez kosztów. :) Nie możesz wtedy pobierać nowych wersji i je instalować, ale w dowolnym momencie możesz opłacić przedłużenie za 25$ na pół roku i przez ten czas to robić.

I cała instalacja jest przez instalator .exe, tak?

Skrypt ten nie jest napisany jako program na komputer (PC), ale jako skrypt webowy, więc do jego instalacji potrzebujesz serwer z obsługą PHP5, bazą danych itd. Jeśli nie jesteś pewny, czy Twój serwer jest przygotowany na IP.Board to możesz to sprawdzić.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano

Wiem do czego służy, lecz gdzieś czytałem, że instalator jest pod postacią programu, i dopiero to wszystko 'wypakowuje' na serwer.

W takim razie, jaką drogą dostanę 'dane' do tej licencji, i potem wklepuje je podczas instalacji?

Opublikowano (edytowane)

W takim razie, jaką drogą dostanę 'dane' do tej licencji, i potem wklepuje je podczas instalacji?

Wpisujesz tylko numer seryjny, który jest w panelu klienta po wykupieniu licencji. :)

Edytowane przez macsch15
  • Manager
Opublikowano

Licencja jest 'wirtualna', to nie jest rzecz.. Płacisz - masz swoje konto klienckie z numerem licencji (kluczem/serialem - jak zwał tak zwał).

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.