Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Hej

mam prośbę do Was, chciałem w dniu dzisiejszym usunąć danego Użytkownika z grupy i wszedłem w podgląd użytkowników danej grupy i przy tym podglądzie nacisnąłem usuń. Jak się okazało było to usunięcie konta.

Czy istnieją jakieś szanse na przywrócenie tego konta, bądź podpięcia pod napisane posty przez tego Użytkownika nowego konta by nie tracić tej informacji ?

Teraz przy postach tego Użytkownika pokazuje się Gość_kicaj_* a chciałbym przywrócić jego posty jako jego a nie gościa

Edytowane przez SN2010

Zapraszam na forum.opel24.com oraz na samnaprawiam.com 

Opublikowano (edytowane)

UPDATE ibf_posts SET author_id='ID',author_name='NEW' WHERE author_name='OLD' AND author_id='0';

UPDATE ibf_topics SET starter_id='ID',starter_name='NEW' WHERE starter_name='OLD' AND starter_id='0';

UPDATE ibf_topics SET last_poster_id='ID',last_poster_name='NEW' WHERE last_poster_name='OLD' AND last_poster_id='0';

ID - id nowo założonego konta

NEW - login nowo zalozonego konta

old - stary nick z forum

id - stare id z forum

Dobrze rozumuje ?

UPDATE ibf_posts SET author_id='17939',author_name='kicaj' WHERE author_name='kicaj' AND author_id='269';

UPDATE ibf_topics SET starter_id='17939',starter_name='kicaj' WHERE starter_name='kicaj' AND starter_id='269';

UPDATE ibf_topics SET last_poster_id='17939',last_poster_name='kicaj' WHERE last_poster_name='kicaj' AND last_poster_id='269';

Zrobiłem tak ale nie widać żadnych zmian, czy stara nazwa to już nie kicaj ale Gość_kicaj_*

Edytowane przez SN2010

Opublikowano (edytowane)

UPDATE posts SET author_id='17939',author_name='kicaj' WHERE author_name='kicaj' AND author_id='0';

UPDATE topics SET starter_id='17939',starter_name='kicaj' WHERE starter_name='kicaj' AND starter_id='0';

UPDATE topics SET last_poster_id='17939',last_poster_name='kicaj' WHERE last_poster_name='kicaj' AND last_poster_id='0';

Czyli tak to powinno wyglądać ?

Nie przeniosło punktów reputacji oraz ilości postów ze starego konta

Edytowane przez SN2010

• Manager
Opublikowano

Jeśli nowy user ma login kicaj i id 17939 to tak. Pisałeś, że jesteś programistą, a masz problem z prostym rozumowaniem. :)

[ + ]

Bo nie przenosi. Edytuj sobie ręcznie punkty, a posty - użyj narzędzia przeliczającego posty userów.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano

Jeśli nowy user ma login kicaj i id 17939 to tak. Pisałeś, że jesteś programistą, a masz problem z prostym rozumowaniem. :)

[ + ]

Bo nie przenosi. Edytuj sobie ręcznie punkty, a posty - użyj narzędzia przeliczającego posty userów.

A to narzędzie gdzie jest w tym skrypcie ?

Opublikowano (edytowane)

Dobra edytowałem w bazie zarówno datę rejestracji jak i liczbę postów można zamknąć. Dzięki

P.S. Na co dzień jestem kierowcą ciężarówki a programowania kiedyś uczylem się w technikum nie wszystko się pamięta

Edytowane przez SN2010

• Manager
Opublikowano

Problem ROZWIĄZANY. Jeśli są jakiekolwiek wątpliwości, pytania proszę o założenie nowego tematu.

Wszelkie uzasadnione reklamacje/pretensje/sugestie/rady przyjmuje ekipa forum.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.