Jump to content

SN2010

Member
  • Content Count

    312
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    4

SN2010 last won the day on May 22 2019

SN2010 had the most liked content!

Community Reputation

15 Neutralna

About SN2010

  • Birthday 03/16/1985

Informacje o profilu

  • Miejscowość
    Szczecin

Informacje o forum

  • Wersja
    IPS 4.4.x
  • Forum
    forum.opel24.com

Recent Profile Visitors

4,231 profile views
  1. Tak, to widziałem - aczkolwiek z reguły największymi spamerami są osoby nowo zarejestrowane powiedzmy level < 10 postów. Stworzyłbym dla nich grupę z automatycznym awansem po przekroczeniu bariery x postów, ale zanim by awansowali nie mogliby uprawiać szeptanego marketingu. Natomiast, bardzo czesto jest tak, że użytkownicy, którzy naprawdę chcą pomóc dają innym osobom linki albo do istniejących rozwiązań problemów na naszym forum, albo na innym forum czy do filmu na YT - to by im niepotrzebnie utrudniło. No nic po ostatnich atakach spamerów troszkę się uspokoiło
  2. Czy istnieje sposób by całkowicie wyłączyć np. użytkownikom z danej grupy możliwość postow z linkami? Automatycznie by wycinał linki?
  3. Nie pomogła aktywna licencja, aktualna wersja - ale też biorę błąd na siebie, gdyż trzeba było tak od razu ustawić
  4. Uwaga, to podpowiem jeszcze bo wczoraj jakiś spamer automatem zaatakował moje forum wysyłając masowe PW do Użytkowników otóż: - ustawcie sobie w regułach grup maksymalną ilość PW dziennie np. do 10
  5. Mam u nich dedykowany serwer, gdyż stron czy for mam wiecej. Wtyczka była juz kilka miesięcy i chodziło to prawidłowo, nie wiem dlaczego nagle teraz po przywróceniu backupu wywaliła się i generowała multum zapytań. Druga kwestia to co to było: `current_controller` `current_controller` `current_controller``current_controller` `current_controller``current_controller` `current_controller` Mimo wyłączenia wszystkich wtyczek - próbowałem znaleźć odpowiedź w google ale bez skutku.
  6. Zacząłem się zastanawiać, jakie jeszcze inne kroki należałoby zmienić w ACP by odciążyć forum - tzn by chodziło sprawniej
  7. Przez ACP - wyłącz. Prawdopodobnie udało się namierzyć winnego. Winną okazała się aplikacja: Quick Posting Tips. Ale poobserwuje
  8. Okey, a wobec tego czy ktoś z Was mógłby wskazać co jeszcze w panelu admina warto zrobić, by forum chodziło sprawniej? Nie wiem pamięc podręczną na dysku czy inne kroki
  9. Mam taki komunikat, ale mam go już dłuższy czas
  10. Przebudowałem pamięć podręczną - nie pomogło Adres: forum.opel24.com
  11. Dzień dobry, Ostatnie kilka dni walczyłem z chorobom dzieci więc nie zaglądałem na forum, do czasu aż wczoraj skontaktował się jeden Użytkownik z informacją, że a forum sypało błędami W nocy administratorzy przywrócili kopie z 2 dni wcześniej forum wstało już bez błędów ale strasznie wolo chodzi. Wyłączyłem wtyczki - bez efektu, zgłosiłem więc problem do helpdesk Oczywiście nie wprowadzałem żadnej modyfikacji i nic nie zmieniałem na forum ani w ustawieniach serwera. Co może być przyczyną?
  12. Kupiłem ten mod, mod działa ale tak jak Dawid wspominał to nie jest AI i czasami wyniki wychodzą niepowiązane z zakładanym tematem. W sumie czytając Twojego posta do głowy mi wpadł również pomysł, by najczęściej omawiane problemy po prostu podwiesić. Szkoda, że ten mod ma tak mało opcji konfiguracyjnych. Chociażby widziałbym jeszcze: wskazaniem for na których powinien działać, wskazanie for z których mógłby wyszukiwać podobne tematy, by nie wertować całego forum czy działu śmietnik. Wskazuje na przykład tematy stricte mechaniczne A czy jakaś modyfikacja prosząca a
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.