Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Chciałbym poznać waszą opinię na temat KeyCAPTCHY.

Będzie ona uciążliwa dla użytkowników przy rejestracji ? I jak myślicie , jest lepsza od reCAPTCHA?

Oficjalna Strona

http://www.keycaptcha.com/

Edytowane przez BOF
Opublikowano (edytowane)

Cóż to za ustrojstwo, gdybym przy rejestracji miał układać filiżanki według koloru i jeszcze ustawiać je na tych spodkach, to bym się pociął i już na tę stronę nie wrócił.

Poza tym ułożyłem jakieś puzzle według obrazka i wyskoczyło że źle. A trzeźwy jeszcze jestem i wiem że było dobrze.

Jeszcze ten opis po ENG, pamiętaj że nie każdy będzie potrafił zrozumieć co jest tam napisane.

I ustawi myśliwych przy złych pieskach. Bajeranckie to, ale zarazem głupie i jak dla mnie wkurzające.

Captha jest łatwa, dodatkowo ma możliwość odtworzenia napisu, jak na razie tylko 4 boty przeszły u mnie to zabezpieczenie.

Edytowane przez santoz
  • 2 tygodnie później...
  • Manager
Opublikowano

Chodzą słuchy, że reCaptcha została złamana, więc wynaleziono coś innego. Jeśli zyska na popularności to myślę, że nie będzie trzeba tłumaczyć tekstów.

Inna sprawa, że każda 'captcha' ma za zadanie uniemożliwić rozwiązanie zagadki przez boty (głupi automat), a możliwie szybko i łatwo dać się rozwiązać dla istoty myślącej (choć i z tym czasem są problemy).

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Sam koncept widzi mi się, pierwszego dnia byłem wręcz zachwycony - żaden bot się nie przebił.

Jednak następnego dnia marzenia prysły jak bańka mydlana - coraz więcej botów potrafiło się przedrzeć.

Napisałem do supportu keya, jednak oni stwierdzili (możliwe że słusznie), że ich zabezpieczenie jest tak dobre, że tylko pół-boty są w stanie rozwiązać łamigłówkę (czyt. hindusi, którym się płaci 2$ za 1000 rozwiązań ;P)

Dlatego póki co wróciłem niechętnie na sortable captcha...

Myślę, że key byłby trudniejszy do złamania, gdyby się wreszcie zdecydowali wprowadzić funkcję (niestety płatną), która pozwala dodać własne obrazki do ułożenia.

W obecnej postaci key ma ich za mało i naprawdę łatwo się go już łamie z tego co widzę... ;|

• Lubię to 1
userbarcompany.gif
Opublikowano

Oj została złamana, codziennie kasuje po kilkanaście spamerskich komentarzy pisanych przez boty. Wcześniej tego nie było :(