Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Rekomendowane odpowiedzi

• Manager
Opublikowano

Hey,

próbowałeś ponownie zainstalować spolszczenie? Bo tak jakby w złym kodowaniu wbiło się do bazy danych. Po zmianie kodowania strony na iso 2 (ręcznie) wszystko śmiga - ale wtedy inne frazy się sypią, także zrób najpierw to, co napisałem w pierwszym fragmencie tego postu.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano

Witaj,

zainstalowałem raz jeszcze spolszczenie,przebudowałem cache, kilka wpisów uaktualniło, ale niestety. Problem mam nadal.

Czy masz jeszcze jakiś pomysł? A nie wiem czy to istotne ale w langu mam tak:

post-422-0-55438400-1303545905_thumb.jpg

Opublikowano

Wywaliłem cały dodatkowy język ten u dołu. Natomiast co do polskich znaków, to nic się nie zmienia. Może masz jakieś pomysły jeszcze?

W sieci znalazłem takie zdanie:

Zmień charset=iso-8859-2 na charset=utf-8 w head i powinno pomóc.

Może da się jakoś zmienić to kodowanie w bazie galerii?

• Manager
Opublikowano

Kodowanie ma być jednolite dla całego forum, więc nic takiego nie kombinuj, bo nie ma sensu dublować charsetu - przeglądarka może zgłupieć. Dobra, zróbmy inaczej - poślij mi dane do ACP na PW. Rzucę okiem, bo tak to chyba to potrwa znacznie dłużej i niekoniecznie pozytywnie się zakończy. Czego i ja nie obiecuję, ale może warto bym rzucił okiem. Może być pierdoła, jaka teraz mi na myśl nie przychodzi, a może będzie trzeba pogrzebać głębiej (czyt. na FTP).

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.