Skocz do zawartości

ROZWIĄZANY: Awards System 1.0.1 - dzielenie na strony

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Używam na forum moda: Awards System 1.0.1 Dziś dopiero zauważyłem, że w ACP brakuje podziału na strony. Gdy w chodzę panel odznaczonych to mam jedną długą listę. Czy ktoś wie jak poprawić modyfikację, by wyniki były dzielone np. po 10 na stronę.

Druga kwestia to brak sortowania wyników. Mam tak, że jeden użytkownik ma kilka odznaczeń, ale żeby się tego doszukać muszę kolejno przeglądać każdy wiersz.

Dlatego sporym udogodnieniem byłoby połączenie podziału wyników (odznaczonych) na strony i sortowania według nazwy użytkownika

46279b204b.png

Rozwiążemy dla Ciebie każde zadanie z matematyki: http://matma4u.pl

• Manager
Opublikowano

Heh, ten temat nie powinien znaleźć się w tym dziale. Jak tak dalej pójdzie będę zmuszony napisać regulamin tego działu. :)

Po pierwsze dlaczego w tym dziale nie powinno go być: gdyż to nie jest prośbą o nową modyfikację, ale zmiana istniejącej. A tutaj dochodzi sprawa praw autorskich, udostępniania tych zmian publicznie itd. Już Spanner podpadł ludziom na InvisionModding 0tworząc super moda mapy forum, a tak naprawdę robiąc jakiś dziwny upgrade modyfikacji już dawno stworzonej, kopiując z niej kod itd. Jeszcze tylko dodam, że tyle tam błędów narobił, że ja nie wiem jak to jeszcze komukolwiek działa.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano

Oczywiście masz rację: prawa autorskie to bardzo ważna rzecz.

W związku z tym proszę przenieść temat do działu: Modyfikacje - pomoc, tylko czy to coś zmieni?

Szczerze mówiąc to nie do końca orientuje się w kwestii praw autorskich, ale przecież to chyba nie będzie z nimi niezgodne. Przecież często spotykam na forach IPB różne hacki do istniejących modów, to też tak można by było potraktować (oczywiście nie upieram się, że mam rację)

DawPi doradź po prostu mi co i jak by wszystko było ok.

46279b204b.png

Rozwiążemy dla Ciebie każde zadanie z matematyki: http://matma4u.pl

• Manager
Opublikowano

Hm, hacki dodatki - na pewno są.

Z tym, że tutaj kwestia jest tego typu, że owszem może i umiem zrobić stronicowanie ( patrząc na to ogólnie ) to nie zaglądałem do tej modyfikacji.

Innymi słowy: ten dział służy na modyfikacje głównie, które mają powstać i, że się tak wyrażę, znajdą uznanie w moich oczach 'dla ogółu'. Sam zobacz jak niektóre mody, o które tu proszono znalazły niewielkie uznanie ( mało pobrań ).

By być dobrze zrozumianym: to nie dział dla próśb pojedynczych użytkowników chcących dodać sobie tylko coś na forum etc. Ten dział na służyć na przedstawianiu propozycji modyfikacji, które mogą być pomocne większej liczbie użytkowników. Co nie znaczy, że jeśli nawet te parę osób się tu zgłosi to ja to zrobię - od pewnego czasu staram się dokładniej 'badać' grunt i zapotrzebowanie na modyfikacje.

Jeśli natomiast ktoś potrzebuje 'prywatnej roboty' to mogę takie coś zrobić dla tej jednej osoby, na warunkach jak dotychczas - prywatnie i odpłatnie. Nie mówię, że ten przypadek się pod to kwalifikuje, ale wg mojego odczucia na pewno nie pasuje do modyfikacji dla ogółu.

I już na koniec: nie chcę też sytuacji gdy przestaniecie tutaj pisać swoich propozycji, ja się bardzo cieszę, że się tutaj takie pojawiają, ale jeśli mogę prosić to o chwilę dłuższe przemyślenie czy taki mod będzie przydatny także innym.

Wiecie, powiem tak: to, co widzicie jako darmowe mody wszędzie w Internecie to tak naprawdę wierzchołek góry lodowej, jakieś 10x więcej powstaje na specjalne zamówienia, potrzeby konkretnych osób itd. I jeśli jakiś modder uzna, że dane zamówienie może się przydać i innym ( jak moje custom pages ) to albo tworzy to za darmo i daje w świat, albo daje jako płatną modyfikację ( jeśli zleceniodawca się zgodzi ). Oczywiście wszystko zależy od człowieka.

Chcę tylko uświadomić Wam, że ja z chęcią bym spełniał wszystkie zachcianki użytkowników, ale wtedy wszystko traci sens, a przede wszystkim ja tracę mnóstwo czasu.

Mam nadzieję, że będę dobrze zrozumiany po tej wypowiedzi. :)

---

• Manager
Opublikowano
Informacja:
Problem ROZWIĄZANY. Jeśli są jakiekolwiek wątpliwości, pytania proszę o założenie nowego tematu.
Wszelkie uzasadnione reklamacje/pretensje/sugestie/rady przyjmuje ekipa forum.

---

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.