Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, koledzy pomóżcie bo już nie wiem gdzie szukać. Chciałbym przypisać sufiks do grupy ale tak by był on dodawany do nazwy użytkownika czyli jeśli użytkownik houek zostanie przypisany do grupy administracja to przy jego nicku ma się wyświetlić sufiks zdefiniowany dla tej grupy i wyświetli się np. houek |adm|. Ma ktoś jakiś pomysł? Może i coś przeoczyłem ale szukajkę przejrzałem całą pod kontem zapytań o prefiks i sufiks i nie znalazłem odpowiedzi.

pozdrawiam

HoueK!

Opublikowano

Blisko ale to nie to :] +matius to co podałeś dodaje prefiks do nazwy grupy a nie do nazwy członka grupy czyli, wspierając się poprzednim przykładem, użytkownik będzie dalej houek a nazwa grupy zmieniłaby się na administracja |adm|. Ale dzięki za chęci :]

Opublikowano

Powiem tak, zielony jestem w kwestii IPB (dotychczas Joomle, WordPressy, SMFy i phpBB stawiałem) dlatego trochę się gubię. Po zainstalowaniu dodatku nie zmieniło się nic poza wpisem w Menedżerze Hooksów. Nie mam jakiejkolwiek zakładki czy cuś. Teraz się zastanawiam, czy aby na pewno ten hook spełni moje oczekiwania. Tak teraz się przyjrzałem i w opisie jest "This mod format all member names & groups in every part of the board because IP.Board by default uses this option only in a few areas of the board." co może oznaczać, że on tylko zachowuje formatowanie we wszystkich obszarach IPB ale nie daje dodatkowych opcji.

• Manager
Opublikowano

Hym, to jak będziesz pewny to daj znać, bo sam nie wiem, co tu więcej można napisać. Prosiłeś o moda, dostałeś nazwę, zainstalowałeś, śmiga.. Więc chyba finito. :D

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano

DawPi szukam sposobu aby członek grupy miał zdefiniowany dla grupy prefiks/sufiks dołączany do nazwy wyświetlanej tak jak to opisałem na tym obrazku. Wskazany przez Was mod zachowuje jedynie formatowanie/wygląd nazwy grupy na wszystkich stronach IPB - czyli jakieś grafiki, kolory itp.

Opublikowano

...w pierwszym poście napisałem jasno "sufiks do grupy ale tak by był on dodawany do nazwy użytkownika czyli jeśli użytkownik houek zostanie przypisany do grupy administracja to przy jego nicku ma się wyświetlić sufiks zdefiniowany dla tej grupy".

Opublikowano

Nie mogłeś tak od razu? Ehhh... Trochę mnie dziwi brak takiej prostej opcji, gdyż jest ona spotykana we wszelkich odmianach phpBB. Rozumiem, że nie trafiliście nigdzie na mod to takich celów?

Opublikowano

Dałem konkretny przykład. Chcę by do grupy przypisać prefiks/sufiks ale w taki sposób aby ten prefiks/sufiks był dodawany do nazwy członka grupy a nie do nazwy grupy. No kurde bardziej już tego nie wyjaśnię niż na obrazku wcześniej. Zamiast wyświetlać się przy nazwie grupy to ma być wyżej przy nazwie jej członka.