Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

chcę dokonać zmian w swoim forum. Mianowicie zmieniłem domenę, forum ze starej domeny podpiąłem pod nową. Tak chcę mieć, ale nie wiem jak zmienić i co by móc się logować na stare forum pod nową domeną.

Cały czas mam tylko mozliwość zalogowania się pod starą domenę, a chcę pod nową.

Stare forum>przeniesione pod nowa domenę> jakich zmian dokonac by wejść do PA?

Opublikowano
Nie mówiłem o czytaniu całości, zacznij od:

ok zaczynam.

Jeszcze tylko jedno pytanie: czy nie ma to znaczenia że zanim sie zaloguję to musze przejsc dwa zabezpieczenia?

Nie wiem jak to sie nazywało, cos co mi zakładałeś jako zabezpieczenie dodatkowe.

Opublikowano (edytowane)
Ah, no to musisz zmienić ścieżkę w pliku .htaccess w sekretnym katalogu admina. :P

Dawidzie, kompletnie nie wiem o czym piszesz... :P

proszę o podopiwedz co usunąc z .htaccess

Edytowane przez ania07
Opublikowano
W nawiązaniu do PMki - zmień ścieżkę w tym pliku. Skoro zmieniła się domena to ścieżka pewnie też.

dokładnie w .htaccess, usunałem sieci a wpisałem skihit.pl niestety dalej nie mogę się zalogować

Opublikowano
Oj, to wygeneruj nowe pliki w ACP, a nie baw się ręcznie jak nie możesz tego zmienić.

Zakładka ADMIN -> IPB ACP .htaccess Protection

Jesli klikam w uruchom strona się przeładowuje ale nic poza tym sie nie dzieje.

Opublikowano
Niemożliwe - może w złą opcję klikasz. Powinien Ci się pokazać formularz wpisywania loginu i hasła.

Możliwe niestety nic sie nie otwiera.A może mam zmienić coś w informacje

Zabezpieczenie .htaccess tu sie otwiera okno informacyjne....

• Manager
Opublikowano

Nie wiem, nie pamiętam. Naprawdę nie możesz tego sprawdzić? Ma się pojawić formularz wpisywania nowego loginu i hasła do zabezpieczenia katalogu admina.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano (edytowane)

Pojawia sie jesli wchodze w opcje ACP ADMIN>> Zabezpieczenie .htaccess tu wyskakuje okno , ale tam niestety nie.

I zupełnie dziwne jest to że jeżeli będąc na jednej domenie zmienam hasło, to na drugiej domenie też się zmienia na identyczne....

Edytowane przez ania07
Opublikowano (edytowane)
Zupełnie dziwnie przedstawiasz całą tę sytuację, że tak naprawdę to już nie wiem o co chodzi. :P

raz jeszcze :P

stało forum na domenie sieci

na tym samym serwerze postawilem nowa domenę skihit

z sieci przerzuciłem forum na skihit kopiując public html i teraz mam problem

Chcę by osobno się logowac do domeny sieci i inaczej na inne hasło wchodzić do skihit

Jednak nie da się tego wykonąć, bo zmieniając hasło na domenie sieci, razem zmienia sie hasło na drugiej domenie

Chcę by były to inne hasła jak i do forum oraz do PA. A tak nie jest... niestety.

Wszystkie zmiany które robię na jednej domenie(zmiana nazwy działu) widac na drugiej domenie....również

Edytowane przez ania07
  • Manager
Opublikowano

Właśnie, że jest na temat. Ja mam więcej for, ale się nie chwalę. :P

Rzecz w tym, że wg mnie nie możesz precyzyjnie wyjaśnić, co masz na myśli, mylnie nazywasz pojęcia - oczywiście wg mnie, piszę to dlatego, że nie mogę zrozumieć co chcesz zrobić. Przepraszam, czy jest ktoś, kto mógłby mi to wyjaśnić?

---

Opublikowano
Właśnie, że jest na temat. Ja mam więcej for, ale się nie chwalę. :P

Rzecz w tym, że wg mnie nie możesz precyzyjnie wyjaśnić, co masz na myśli, mylnie nazywasz pojęcia - oczywiście wg mnie, piszę to dlatego, że nie mogę zrozumieć co chcesz zrobić. Przepraszam, czy jest ktoś, kto mógłby mi to wyjaśnić?

Wątpię by była taka osobowość.

Zrobię coś zupełnie innego, dodając nowy skin i dając go domyślnym problem rozwiązanym się stanie. Dejwid zapomnij o tym co tu miało miejsce ongiś :P

• Manager
Opublikowano

No nic, jednak Cię nie zrozumiem. :P

Miejsce ongiś - nie rozumiem, jeśli to nie jest związane z tym tematem to jeśli to możliwe to wyślij mi PM z informacją o co Ci tym razem chodzi. :P

---

Opublikowano

A ja już załapałem o co chodzi. Myślałem, że ten projekt, siecihandlowe, to zostanie zawieszony.

Nic dziwnego w tym nie widzę, że jak zmieniasz hasło tam, to zmienia Ci się w tym 2 Powód ? Jedna i ta sama BAZA .

Musiałbyś, skopiować obecną bazę, nazwać ją inaczej, zmienić nazwy w conf_global.php i wszystko ładnie by śmigało.

PS. To udało Ci sie jednak wbić do tego ACP czy nie ?

Opublikowano
A ja już załapałem o co chodzi. Myślałem, że ten projekt, siecihandlowe, to zostanie zawieszony.

Nic dziwnego w tym nie widzę, że jak zmieniasz hasło tam, to zmienia Ci się w tym 2 Powód ? Jedna i ta sama BAZA .

Musiałbyś, skopiować obecną bazę, nazwać ją inaczej, zmienić nazwy w conf_global.php i wszystko ładnie by śmigało.

PS. To udało Ci sie jednak wbić do tego ACP czy nie ?

do ACP sie wbiłem,Dawid podał mi metodę, ale to i tak nie rozwiązało mojego problemu. Wywaliłem już nawet z serwera domenę sieci, ale jak wchodzę pod skihit to i tak jest wszystko na sieciach, linki do sieci itd widoQ:

post-422-1236889025_thumb.jpg

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.