Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam mam problemik ze swoim forum.:D

Od jakiegoś tygodnia gdy klikam w linki na forum (Działy, Tematy, Zakładanie nowych tematów, wszystko co dotyczy forum) mam 5 sekundowe wczytywanie i nie jest to wina serwera, ponieważ panel admina bardzo szybko chodzi oraz FTP serwera , problem tyczy się samego forum.

Gdy kliknę w jakiś dział mam napis na belce wczytywanie , gdy przeleci około 5,6,7 sekund mam gwałtowne wejście , czyli z tego wynika że jest to jakieś zamulenie, tylko nie wiem czym spowodowane .

Pierwszy raz z takim czymś się spotykam a wcześniej forum było bardzo szybkie, do serwera również nie miałem żadnych zastrzeżeń.

Ostatnie modyfikacje jakie instalowałem to Minevra, iQuotes, (DP23) Forums Views 1.1 oraz usuwałem logi SQL co robiłem zawsze co miesiąc , miałem problemy z Minevrą bo po instalacji miałem błędy ale zaraz zrobiłem uninstall.

Gdzie może tkwić problem i gdzie szukać rozwiązania , help !

Edytowane przez TechnoDream
Opublikowano (edytowane)

te co bylo trzeba edytować tak, chyba że przy instalacji jakieś kody zostaly dodane dodatkowo do jakiś plików?

miałem kopie tych plików na innym dysku

Opublikowano

no nie wiem ty siedzisz w tym , jakieś odświeżenie w SQL nie mam pojęcia :D

Minevra może coś dodała do SQL i wciąż tam coś siedzi i robi niepotrzebne zapytania?

• Manager
Opublikowano

Ja też nie mam pojęcia jaką masz sytuację na forum. Tyle wiem, co mi napisałeś, więc i ja Ci tyle nie napisałem.

Nie oczekuj nie wiadomo czego, nie dając w zamian ( informacji ).

Masz instrukcje, masz czas, należy to sprawdzić.

To nie jest szablonowa instalacja czy coś innego tylko Twój jeden, konkretny przypadek.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano

oki szukałem, szukałem i chyba znalazłem

niby zrobiłem uninstal ale w Tools i Settings nadal mam ustawienia Minervy

Minerva SEO: Additional Desc Settings (5 settings)

Minerva SEO: Extended FURL settings (10 settings)

Minerva SEO: Meta data (10 settings)

Minerva SEO: Sitemap Settings (13 settings)

Minerva SEO: Tag settings (10 settings)

Gdy w tych opcjach mam wszystko wyłączone i gdy chce je całkowicie usunąć wyskakuje info że nadal mam aktywne opcje i niemożna usunąć

Cannot remove this setting group as it still contains active settings

może w tym tkwi problem . minevra mimo wyłączenia i deinstalacji nadal jest aktywna i zamula mi forum

da się to jakoś jeszcze inaczej usunąć?

Modyfikacja ta popsuła Minervy!!!

• Manager
Opublikowano

Nie nie, tam te ustawienia mogą sobie być - najważniejsze to usunąć wszystkie edycje z minervy -> jeśli to jej wina. Tak czy inaczej jeśli pisałeś, że ją odinstalowałeś to może sprawdzę pliki pod kątem kodów z jej instalki ( edycji ).

---

• Manager
Opublikowano

( tutaj jest wpis DawPiego, ale tak naprawdę nie wie co powiedzieć -> nie chce być niegrzeczny, ale na usta cisną mu się słowa -> z jakiej paki ma mu to robić!? )

Tłumacząc: nie, nie wyręczam ludzi, nie robię za nic, a pomagam. :D

Kurcze ludziska - zapamiętajcie sobie to! :/

---

Opublikowano (edytowane)

robilem wedlug tego poradnika poradnik , ale przed wrzuceniem na serwer zrobilem sobie kopie i pozniej poprostu wrzucilem te kopie na forum z powrotem

Opublikowano

w sql error znalazłem coś takiego

Date: Sat, 14 Mar 2009 17:45:33 -0600

Error Number: 1146

Error: Table 'emmsyste_technopar.ibf_tags' doesn't exist

IP Address: 78.88.120.237

mySQL query error: ALTER TABLE `ibf_tags` DROP `forum_id`

czyli chyba chodzi o tagi z minervy

Opublikowano

kurcze nie mam pojęcia co jest grane :/ gdy klikam na obojętnie jaki link związany z forum mam 5,7 sekundowe wczytywanie, a później wielki boom otwarcia strony bo nagle szybko się ładuje, znalazłem na jednym z forum gościa który miał podobny problem po instalacji z minervą mówil że musiał coś usuwać z SQL bo tak mu polecili, ale to co robił już nie pamięta i nie może znaleść tego fora :D

mam kolejny błąd w SQL

Date: Sun, 15 Mar 2009 18:19:08 -0600

Error Number: 1062

Error: Duplicate entry '220-4554' for key 1

IP Address: 78.88.132.213

mySQL query error: INSERT INTO ibf_topic_markers (marker_unread,marker_topics_read,marker_last_update,marker_member_id,marker_for

um_id) VALUES(2,'a:0:{}',1237162737,4554,220)

ten błąd się cały czas powtarza

• Manager
Opublikowano

To nie jest związane z minervą.

Wyczyść tabelę ibf_topic_markers - czasem takie zabiegi pomagają. Info: to czyszczenie spowoduje, że użytkownicy będą mieć wszystkie fora oznaczone jako nieczytane.

---

Opublikowano

Powiem tak tragedia, masz całkowicie rozwalony kod strony gównej: 1807 błędów i forum:2872 błędów

Te opóźnienia mogą z tego wynikać, że debugger przeglądarki analizuje błędy, by potem przeglądarka mogła poprawnie (o ile to jest możliwe) wyświetlić stronę. Przy tylu błędach może powodować to spore opóźnienia.

46279b204b.png

Rozwiążemy dla Ciebie każde zadanie z matematyki: http://matma4u.pl

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.