Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

a więc tak w tym w czym sprawdzałeś jest o d*pę obić , ten validator czepia sie głupich znaków

srpawdziłem inne adresy np tego fora i ma 86 błędów , sprawdziłem też strone wp.pl również posiada mnóstwo błędów sprawdzilem inne podobne stronki do mojej i równiez maja dużą ilośc błędów , to w czym srpawdzasz czepia się gupich znaków w html , sprawdz sobie bo pokazuje również w jakich koda jest ów błąd .

Jak wejdziesz na stronke zaznacz sobie wszystkie opcje w dolnej tabelce i sobie zobacz.

To cos czepia sie nawet meta tagów :D

stronka http://www.4clubbers.com.pl/ ponad 500 błędów a smiga aż miło

czepia sie nawet takiego znaczka >

najbardziej co mnie dziwi wlasnie ze forum na wersji lov smiga az milo , panel administratora rowniez , serwer FTP rozniez nie mam pojecia co jest grane

Edytowane przez TechnoDream
Opublikowano (edytowane)

tak wyłączyłem forum views i mam wyłączone do tej pory, ale nie ma żadnych zmian :/

zainstalowłem innego skina bez kodów , bez skryptów i dalej lipa

Edytowane przez TechnoDream
Opublikowano
tak wyłączyłem forum views i mam wyłączone do tej pory, ale nie ma żadnych zmian :/

zainstalowłem innego skina bez kodów , bez skryptów i dalej lipa

Hmmm, jak by to była baza to w lo-fi też muliłoby. A masz włączone GZIPenabled?

Spróbuj na stronie wyłączyć wszystkie prezentacje (animacje we flashu, odtwarzacz nline) i pamiętaj zawsze potem w ACP rób przebudowywanie cache!!!!

Widzę, że serwis stoi na dedyku. Może spróbujesz podrasować Apacha (zoptymalizować ustawienia php i mysql) Serwis zapewne cieszy się dużą (ciągle rosnącą) popularnością i może to problemy z obciążeniem. Zainstaluj eAccelelator (ja tak mam i wzrost wydajności niesamowity)

Wejdź do pliku: httpd.conf(pamiętaj o zrobieniu kopi i restarcie serwera po dokonaniu zmian) i na początek zmień :

MaxKeepAliveRequests na 500

MaxClients ze na 250

MaxRequestsPerChild na 256

Oczywiście ustawiaj na parametry większe niż masz

A potem weź się za plik my.cnf

Oczywiście jeśli nie znasz się na tym to proponuję zatrudnić fachowca. Wejdź na: http://forum.php.pl/ i tam daj ogłoszenie. Na początku serwer śmigał bo nie miałeś dużych obciążeń, a teraz widzę w statystykach, że masz niezły rekord on-line. Generalnie przyjrzyj się statystykom serwera (miesięcznym) i zobacz czy przypadkiem nie jest tak jak mówię, że z miesiąca na miesiąc jest coraz więcej użytkowników, coraz większy transfer itp.

Porady znalezione w necie (dotyczące potymalnych ustawień przy dużym obciążeniu)

Optymalizacja na poziomie pliku konfiguracyjnego Apache.

- Parametr Timeout

Jest to czas jaki serwer potrzebuje na zamknięcie połączenia nie doczekawszy się nowego pakietu

lub zapytania. Zbyt duża wartość powoduje, że takie zapytania blokują procesy podrzędne i

uniemożliwiają przyjmowanie nowego połączenia które serwer może obsłużyć w międzyczasie.

- Opcja Keep Alive

Włączenie tej opcji pozwala klientom używać jednego połączenia do obsługi wielu zapytań. Jeżeli

opcja jest wyłączona użytkownik musi korzystać z nowego połączenia dla każdego nowego

zapytania co w efekcie prowadzi za każdym razem do przejścia całej procedury nawiązania

połączenia.

- Parametr KeepAliveTimeout

- Parametr MaxSpareServers

Parametr ten ogranicza liczbę bezczynnych procesów httpd. Powoduje to zmniejszenie liczby

procesów httpd w czasie gdy serwer jest mniej obciążony. W wyniku tego Apache będzie dzielił nowe

procesy httpd w celu obsłużenia zwiększającego się opóźnienia.

- Parametr MinSpareServers

Parametr ten określa liczbę bezczynnych procesów które powinien podtrzymać w pamięci serwer.

Stanowią one bufor w razie pojawienia się dużych skoków obciążenia serwera. W przypadku

używania modułu MPM dla Apache 2 wykorzystujemy parametry:

o MaxSpareThreads

o MinSpareThreads

W tym przypadku wartości odnoszą się do liczby wątków w procesie Apache. Jest to o tyle lepsze

rozwiązanie, że Apache będzie miał mniejsze problemy z tworzeniem nowych wątków niż procesów.

Wątek nie musi posiadać własnego obszaru pamięci do którego proces musiałby być skopiowany.

Wątek też nie posiada własnego identyfikatora (process ID) ale wraz z pozostałymi wątkami

współdzieli ID głównego procesu.

- Parametr MaxRequestsPerChild

Parametr ten usuwa procesy potomne po przetworzeniu pewnej liczby zapytań i tworzy nowe.

Włączenie tego parametru nie zawsze jest konieczne, dlatego też należy wykonać wcześniej testy.

- Parametr HostnameLookups

Jeżeli zależy nam na szybkości parametr musi być wyłączony, w przeciwnym wypadku włączenie tej

opcji wymusza dla każdego zapytania wyszukiwanie w DNS.

46279b204b.png

Rozwiążemy dla Ciebie każde zadanie z matematyki: http://matma4u.pl

• Manager
Opublikowano

Hm, widocznie jeszcze coś muli.

Sprawdź takie pliki:

• index.php
  • sources/action_public/boards.php
  • sources/action_public/forums.php
  • sources/action_public/topics.php
  • sources/classes/class_display.php
  • sources/lib/func_topic_linear.php

Oczywiście to tylko przykłady, ale początek dobry.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano

Zrobiłem !!! ;)

Zrobiłem sobie test, cały katalog source usunełem, a wrzuciłem świeży i mulenie ustąpiło , następnie ze starego katalogu source wrzucałem pliki w których najczęściej dodawałem kody modyfikacji i doszedłem do pliku class_display i właśnie ten plik był przyczyną zamulania a dokładnie jego zawartość.

Wrzuciłem z powrotem cały stary katalog source, a w pliku class_display pousuwałem niepotrzebne kody i mulenie znikło :/ ufff

Problem rozwiązany , dzięki za zainteresowanie. ;)

• Manager
Opublikowano

Hm, no wiesz, dla mnie to nie rozwiązany bo nie wiemy jaka była przyczyna i nie wiadomo co radzić innym jeśli by mieli podobny problem. Masz może ten poprzedni plik?

---

Opublikowano

przyczyną była duża ilość kodów modyfikacji , usunełem tylko te kody modyfikacji których nie używałem na forum i problem znikł.

Z tego wynika że im więcej dodawanych kodów modyfikacji w class_display tym forum dłużej będzie się ładować i to jest sprawdzone. Niech każdy kto ma dużą ilość zastosowanych modyfikacji w class_display wrzuci sobie świeży plik i zobaczy różnice w ładowaniu się strony :/

Czyli trzeba unikać edycji class_display ;)

• Manager
Opublikowano
Informacja:
Problem ROZWIĄZANY. Jeśli są jakiekolwiek wątpliwości, pytania proszę o założenie nowego tematu.
Wszelkie uzasadnione reklamacje/pretensje/sugestie/rady przyjmuje ekipa forum.

---

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.