Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To mój pierwszy post więc pragnę się przywitać :)

Mam forum na phpbb3 i zastanawiam się nad przejściem na ipb moje forum liczy 250 użytkowników i nie wiem czy warto już robić przesiadkę.

Ostatnio trafiłem na http://www.forumrowerowe.org/index.php? i tam są takie funkcje jak blog oraz galeria. Myślę, że to może przyciągnąć i zatrzymać użytkowników na moim forum. Nie wiem tylko czy jest to w standardowym pakiecie za 150$ czy muszę dokupić dodatkowe opcje!?

Na forum rowerowym mają fajnie umieszczone reklamy z adsense, adtaily itp czy idzie to prosto wrzucić przez panel administracyjny? W programowaniu jestem zielony i jeżeli czegoś nie da się zrobić przez panel kliknięciami to wiem, że tego nie zrobię :/

Opublikowano

Blogi, Galeria - są płatne. Reklamy Adsense, Adtaily nie trudno wrzucić, nawet masz od tego w ACP jedną opcje.

Pozdrawiam,

Opublikowano

Witaj na forum! :)

Galeria i blogi to dodatkowe aplikacje. Reklamy można umieszczać poprzez panel admina, a jeśli potrzebujesz dodatkowych opcji do ich wyświetlania, możesz użyć modyfikacji autorstwa tutejszego admina.

Nasz kolega już siedział za piracką wersję IPB, Ty też możesz
† Będziemy bronić SB po kres naszych sił †
Nie ma bolca na izolca!!!
Tłumaczes Power

Opublikowano

Może i to nie jest mój temat, ale jaka to aplikacja?:)

Opublikowano (edytowane)

To strasznie drogo muszę wyłożyć 150$ za licencję + 65$ za galerie + 50$ za blogi :/ do tego przydałby się ten suport za 75$

=340$... trochę się teraz załamałem :/

Chyba, że na początek kupiłbym tą licencję za 150$ a później dokupił kolejne opcje :/ czy muszę od razu kupić suport za 75$ do tego?

Edytowane przez knock
Opublikowano

Może i to nie jest mój temat, ale jaka to aplikacja? :)

Jest kilka, w zależności od potrzeb:

do tego przydałby się ten suport za 75$

Jaki support?

Tłumaczes Power

Opublikowano

knock: Tak, trzeba dużo wyłożyć. Ale za licencję, nie musisz koniecznie dawać 150 USD. Możesz kupić używaną za jakieś 150-200zł. Bądź wygaśniętą. Wyjdzie o wiele taniej :P

Opublikowano

IP.Nexus* NEW

eCommerce & Support Desk (Renewal: $35.00

no takie coś:) co to jest ? i na taką wygaśniętą licencję też mogę postawić takie forum ? Sorry jeśli pytanie jest głupie ale naprawdę zielony w temacie jestem :/

Opublikowano

IP.Nexus to rozbudowany system sklepowy zintegrowany z IP.Board. Jeśli masz wygasłą licencję możesz nadal prowadzić forum, ale nie możesz pobierać nowych wersji IPB.

Tłumaczes Power

Opublikowano

Rozumiem... znalazłem kilka stron gdzie ludzie oferują zakup licencji przez nich... niby jest 5% taniej... warto ryzykować ? Gdzie mogę kupić to taniej niż za 150$?

Jeżeli kupię "nową" licencję to na ile ona jest ważna?

Opublikowano

Taniej możesz kupić tutaj: http://forum.invisionize.pl/forum/111-licencje-na-produkty-ips-u/

Jeżeli kupujesz przez pośrednika, to ryzyko zawsze istnieje. Dobrze poczytać wtedy o jego portofliu oraz zlokalizować jego konto na forum IPSu.

Każda licencja jest dożywotnia. Nowe licencje mają półroczny okres wsparcia technicznego i dostępu do centrum pobierania modyfikacji.

Opublikowano

A czy prosto jest przenieść wszystkie działy, konta użytkowników, posty, tematy z phpbb3 na ipb? Cały czas się waham i zastanawiam czy warto 450zł na ulicy nie leży ;)