Amfidiusz Opublikowano 4 Września 2011 Opublikowano 4 Września 2011 Heya, Od jakiegoś już czasu męczy mnie problem spamu, który do tej pory ignorowałem, ale chyba czas się za niego zabrać, gdyż zwiększył on swoją intensywność. Średnio trzy razy dziennie, ze swojego adresu e-mail, dostaję taką wiadomość: Are you finding it hard to get your career started? Our company is established insurance firm who needs a talented candidate to join our operations and administrative team as a Regional Assistant. This is a great opportunity for you to develop your skills and to grow within a well, respected company. The benefits include: - Basic salary of 3000 Euros plus special bonus system - 35 days paid off - Career development Our company is a world leader in providing insurance support to our partners. Our experienced HR representatives will listen carefully to your employment needs and then work diligently to match your skills and qualifications to the duties which will be assigned to you. Whether you're looking for temporary, temporary-to-permanent or permanent opportunities do not miss your chance and apply now. If you are interested, please reply to: [email="[email protected],Thank"][email protected],Thank[/email] you! Jakiś czas temu widziałem, że nadawcą również byłem ja, a adresatami wszystkie adresy zarejestrowane w mojej domenie. Kiedyś dostawałem również mail daemona o niedostarczeniu spamu pod adresy jakiejś firmy. Hasło zmieniałem, ale to nie pomaga. Podejrzewam, że winny jest IP.Board lub któraś z modyfikacji, np. (SOS30) Contact Form (znając reputację autora, to bardzo możliwe). Chociaż ten mod akurat przesyła wiadomości na adres noreply@ a nie na mój prywatny adres e-mail. Pytanie więc do Was: w jaki sposób mogę sprawdzić prawdziwego nadawcę wiadomości? A jeśli mailing wysyłany jest rzeczywiście z mojego konta, to w jaki sposób mogę zdiagnozować problem? Ustawienia IP.Board po polsku!
Pavulon Opublikowano 4 Września 2011 Opublikowano 4 Września 2011 Sprawdź nagłówki maila, tam wszystko powinno być napisane. StackTrace or GTFO
Manager DawPi Opublikowano 4 Września 2011 Manager Opublikowano 4 Września 2011 To jest wysyłane z formularza, więc tam można wpisać dowolnego nadawcę, więc tak naprawdę dojście prawdziwego sendera może być problematyczne.. Captchę masz jakąś? intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board --- Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.
Amfidiusz Opublikowano 4 Września 2011 Autor Opublikowano 4 Września 2011 Teraz jestem już pewien, że to nie był formularz. Primo, nie miałem żadnego przekierowania na swój adres amfidiusz@. Secundo, oba wykorzystywane przeze mnie formularze (SOS30 i amfidiusz.pl) dodają prefiksy do tytułów wiadomości. Sprawdź nagłówki maila W jaki sposób mogę to zrobić? Ustawienia IP.Board po polsku!
Pavulon Opublikowano 4 Września 2011 Opublikowano 4 Września 2011 A to zależy z czego korzystasz... W Gmailu będzie to opcja "Pokaż oryginał" a np. w Evolution to będzie Widok -> Wszystkie nagłówki wiadomości 1 StackTrace or GTFO
Amfidiusz Opublikowano 4 Września 2011 Autor Opublikowano 4 Września 2011 Dzięki. Niestety ustawiłem już filtry w kliencie z akcją usunięcia wiadomości z serwera. Zaraz je usunę, bo jestem ciekaw, na jakiej zasadzie to to działa. Ustawienia IP.Board po polsku!
Amfidiusz Opublikowano 5 Września 2011 Autor Opublikowano 5 Września 2011 O tym mówiłeś? X-Spam-Checker-Version: SpamAssassin 3.2.5 (2008-06-10) on water.demonek.com X-Spam-Level: X-Spam-Status: No, score=0.0 required=5.0 tests=UNPARSEABLE_RELAY autolearn=unavailable version=3.2.5 Received: from localhost (localhost [127.0.0.1]) by water.dhosting.pl (dpoczta.pl) with ESMTP id C3A16201D8A for <amfidiusz@***.pl>; Mon, 5 Sep 2011 10:45:45 +0200 (CEST) X-Virus-Scanned: Clamav at water.dhosting.pl (mx.dpoczta.pl) Received: from water.dhosting.pl ([127.0.0.1]) by localhost (water.demonek.com [127.0.0.1]) (amavisd-new, port 10024) with ESMTP id s2kmKlAEPScN for <amfidiusz@***.pl>; Mon, 5 Sep 2011 10:45:45 +0200 (CEST) Received: from [178.124.148.245] (unknown [178.124.148.245]) by water.dhosting.pl (dpoczta.pl) with ESMTP id 611221FFE12 for <amfidiusz@***.pl>; Mon, 5 Sep 2011 10:45:45 +0200 (CEST) Received: from 178.124.148.245 (account <amfidiusz@***.pl> HELO ***.pl) by ***.pl (CommuniGate Pro SMTP 5.2.3) with ESMTPA id 724571415 for <amfidiusz@***.pl>; Mon, 5 Sep 2011 10:45:44 +0200 From: <amfidiusz@***.pl> To: <amfidiusz@***.pl> Subject: Current Open Position Date: Mon, 5 Sep 2011 10:45:44 +0200 MIME-Version: 1.0 Content-Type: text/plain; charset="windows-1250" Content-Transfer-Encoding: 7bit X-Mailer: hparnrtpa.52 Message-ID: <[email protected]> Wygwiazdkowałem swoja domenę. Co z tego da się wyczytać? Bo dzisiaj już trochę przesadzili Ustawienia IP.Board po polsku!
Pavulon Opublikowano 5 Września 2011 Opublikowano 5 Września 2011 Received: from localhost (localhost [127.0.0.1]) Kiepska sprawa. Ani konkretów w google o IP http://www.google.co...178.124.148.245 1 StackTrace or GTFO
Amfidiusz Opublikowano 5 Września 2011 Autor Opublikowano 5 Września 2011 Pozostaje więc kontakt z hostingiem? Ustawienia IP.Board po polsku!
Pavulon Opublikowano 5 Września 2011 Opublikowano 5 Września 2011 Możesz spróbować zablokować IP 178.124.148.245 StackTrace or GTFO
Rekomendowane odpowiedzi